Επιχειρηματικές ιδέες: Οι κουρτίνες που ανοίγουν σε όλα τα σχήματα!

Όλα τα είδη κουρτίνας και σκίασης παραθύρων λειτουργούν παρόμοια, είτε χειροκίνητα, είτε με μηχανισμό έλξης, είτε με περιστρεφόμενο πήχη (για στοράκια). Μέχρι πρόσφατα όμως, αφού μία σχεδιάστρια και χρυσοχόος (η Kia Utzon-Frank) από την Αγγλία, φαντάστηκε μία λύση που προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου και εξατομίκευσης του σχεδίου κλεισίματος της κουρτίνας και μάλιστα με ένα άγγιγμα και ασύρματα: το KUFtwist!


To KUFtwist χρησιμοποιεί μία σειρά από κινητά «χτένια», που σχεδιάστηκαν για να κινούνται κατά μήκος ενός κάθετου επίπεδου και περιστρεφόμενου υλικού (κάθετες περσίδες), το κάθε ένα ξεχωριστά και σε διάφορα επίπεδα. Όπως κινούνται τα «χτένια» επάνω – κάτω, περιστρέφουν αναλόγως τις περσίδες, με αποτέλεσμα αυτές να περιστρέφονται και να αφήνουν ή να σταματούν την είσοδο του φωτός στο χώρο.

Η καινοτομία του συστήματος αυτού, έγκειται στο ότι τα «χτένια» αυτά, μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα μεταξύ τους (με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό), επιτρέποντας την κουρτίνα να ανοίγει σχηματίζοντας διάφορα σχήματα (τετράγωνα, ρόμβους, τρίγωνα, ασύμμετρα και ότι άλλο θέλει ο χρήστης).

Η επιχειρηματική ιδέα της KUFtwist κουρτίνας διακρίθηκε παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2018 για την καινοτομία της.Spiral

Σχόλια