8 συμβουλές για να εμπνεύσεις το προσωπικό σου.

Σήμερα στις επιχειρήσεις απαιτούνται διοικητικά στελέχη με τα χαρακτηριστικά του ηγέτη, ώστε να μπορούν να εμπνέουν τους εργαζόμενους και να επιτυγχάνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την επιχείρηση για την οποία εργάζονται. Ποιες πρακτικές όμως πρέπει να ακολουθεί ο σύγχρονος μάνατζερ, ώστε να εκμαιεύει το μέγιστο από τους ανθρώπους της επιχείρησης;

Δείτε μερικές από τις δημοφιλέστερες πρακτικές που προτείνονται διεθνώς από Πανεπιστήμια και Συμβούλους Επιχειρήσεων:
  1. Αναθέστε ευθύνες. Η εμπλοκή των εργαζομένων στα αποτελέσματα της επιχείρησης μεγιστοποιεί την απόδοσή τους και προσελκύει τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στην επιχείρηση.
  2. Ανταμείψτε την προσπάθεια. Αναγνωρίστε την προσπάθεια και την επιτυχία. Το κίνητρο της αμοιβής κάνει τους ανθρώπους να αφοσιώνονται στην επιχείρηση και να θέλουν να επιτύχουν ακόμα περισσότερα.
  3. Να είστε προσιτός. Η ευαισθησία, η ανθρώπινη υπόσταση του μάνατζερ, είναι σημαντικός παράγοντας για την ομαδική εργασία, αφού επιτρέπει τους ανθρώπους να εκφράζονται και να βάζουν τις ιδέες τους στο τραπέζι, καθιστώντας τους ενεργούς παράγοντες καινοτομίας.
  4. Εμπνέετε εμπιστοσύνη. Η πίστη στους εργαζομένους σας και τις πρωτοβουλίες τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες και διαξιφισμοί, που μπορεί να προκύψουν και τελικά, να επιτυγχάνονται οι στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί.
  5. Να είστε σαφής. Αν δεν καταλαβαίνουν (ή παρανοούν) οι εργαζόμενοι τι, ποιος, που, πως και γιατί να κάνει κάτι, χάνεται ο προορισμός, χάνεται η όποια προσπάθεια άδικα.
  6. Δημιουργήστε μία συνεκτική κουλτούρα. Δημιουργήστε μία κουλτούρα συνεργασίας και σύνθεσης, ανεξάρτητα από τα διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων της επιχείρησης. Βρείτε και αξιοποιήστε κοινούς τόπους και αξίες, επισημάνετε διαφορετικές δυνατότητες και συνδυάστε τες.
  7. Εστιάστε στην ομαδική προσπάθεια. Το άτομο κάνει τη δουλειά, αλλά η ομάδα τα αποτελέσματα. Επανεξετάστε τους στόχους που θέτετε, ώστε να είναι πραγματοποιήσιμοι και επιμείνετε στην επίτευξή τους.
  8. Πραγματοποιείτε τακτικά συσκέψεις εργασίας. Οι τακτικές συσκέψεις εργασίας επιβεβαιώνουν το ρεαλισμό των στόχων, διατηρούν την προσήλωση της ομάδας, επιλύουν τυχόν προβλήματα, επιβεβαιώνουν τα χρονοδιαγράμματα, κρατούν την ομάδα στο στόχο.

Spiral

Σχόλια