Επιχειρηματικές ιδέες: Η έξυπνη ταμπέλα ειδοποίησης για την ημερομηνία λήξης των τροφίμων.

Με τους φυσικούς πόρους του πλανήτη να εξαντλούνται, είναι πολύ επιτακτικό να αποφεύγουμε τη απόρριψη τροφίμων. Οι Αμερικανοί πολίτες πετούν το 40% των τροφίμων που αγοράζουν, γεγονός που κάνει τις εταιρίες να αναζητούν καινοτομίες για τη μείωση αυτού του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, μία αμερικάνικη εταιρία, η Ovie, έχει δημιουργήσει μία έξυπνη ταμπέλα για προϊόντα τροφίμων, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αυτή η ταμπέλα προσαρμόζεται σε τρόφιμα που αποθηκεύονται στο ψυγείο, σε σακούλες, τάπερ ή και χωρίς συσκευασία, ενώ αλλάζει χρώμα για να σηματοδοτήσει εάν το τρόφιμο είναι ακόμη βρώσιμο ή έχει λήξει η ημερομηνία ανάλωσής του. Οι ταμπέλες αυτές είναι πολύ ακριβείς και εύχρηστες. Οι χρήστες αρκεί να πατήσουν ένα προσαρμοσμένο κουμπί και να πουν στον Alexa (τον εικονικό βοηθό της Amazon) το τρόφιμο που απόκτησαν. Αυτό γίνεται είτε με φωνητικό, είτε με γραπτό μήνυμα από το κινητό τους και μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής της Ovie. Η ταμπέλα τότε, αρχίζει να δουλεύει στέλνοντας τα δεδομένα για την ημερομηνία λήξης του προϊόντος. Όταν παρέλθει το μισό της διάρκειας ζωής του τροφίμου, στέλνεται μία ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη, ενώ παρέχονται και μία σειρά άλλες δυνατότητες, καθώς επίσης και η ειδοποίηση λήξης της χρήσης του.


Η επιχειρηματική ιδέα της Ovie διακρίθηκε για την καινοτομία της, κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του 2018, ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως.

Spiral

Σχόλια