Ένα πειραματικό καφέ δέχεται πληρωμές με... πλαστικά!

Γνωρίζουμε ήδη την πράσινη ανάπτυξη και την αειφορία και είδαμε πρόσφατα τη σημασία της κυκλικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή και εγχώρια οικονομική ανάπτυξη. Εξάλλου, βλέπουμε συχνά σε αυτή τη σελίδα επιχειρηματικές ιδέες που στηρίζουν την κυκλική οικονομία, όπως τα παπούτσια που γίνονται από τσίχλες, το πρώτο σούπερμάρκετ χωρίς καθόλου πλαστικά και την αγορά παπουτσιών με πλαστικά μπουκάλια αντί χρήματος!

Τώρα μία Βρετανική πειραματική επιχείρηση, το Rubbish Café από το Λονδίνο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να πληρώνουν με πλαστικά σκουπίδια για το φαγητό τους. Μέσα από αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο πληρωμής, η επιχείρηση προσδοκά να προσδιορίσει το πόσο πολυέξοδα είναι τα πλαστικά μιας χρήσης.

Για να ανταλλάξουν τα ανακυκλώσιμα πλαστικά τους σκουπίδια οι πελάτες παραγγέλνουν από ένα μενού με μηδενικά απορρίμματα. Σχεδιασμένο από τον σεφ Tom Hunt, το μενού περιλαμβάνει επιλογές, όπως ψωμί μπανάνας με κομμάτια φρούτων και σερβίτσια από ρύζι ή σιτάρι. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος από ειδικούς, έτσι ώστε να μειώνει στο ελάχιστο τη χρήση του πλαστικού. Η προώθηση της ανταλλαγής του πλαστικού με φαγητό ενθαρρύνει τους πελάτες να αναθεωρήσουν τη σημασία της αειφορίας και την αξία των υλικών. Μαζί με το φαγητό οι πελάτες γίνονται αποδέκτες ενός μπουκαλιού πολλαπλών χρήσεων, κατασκευασμένο από την Ecover.

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από την Ecover, μία Βελγική εταιρία που φτιάχνει προϊόντα καθαρισμού και δίνει μεγάλη σημασία σε έναν «καθαρό» τρόπο ζωής και θέλει να το δείχνει στην πράξη με τις εργασίες της. Η εταιρία υποστηρίζει ότι «το Rubbish Café είναι μέρος της πράσινης επανάστασης». Έως το 2020 η Ecover σχεδιάζει να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλώσιμα πλαστικά για τα προϊόντα της, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνές της για βιοδιασπώμενες ή άλλες οργανικές συσκευασίες.

Η επιχειρηματική ιδέα της Ecover διακρίθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου του 2018, ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες ιδέες παγκοσμίως.

Spiral

Σχόλια