10 απαραίτητες ικανότητες για μια καλύτερη καριέρα.


Έχεις σκεφτεί ποιες είναι οι βασικές ικανότητες που αναζητούν οι εργοδότες, όταν ψάχνουν για προσωπικό στην επιχείρησή τους; Αν και, δουλειά από δουλειά ή εργοδότης από εργοδότη, διαφέρουν μεταξύ τους, υπάρχει ένας κοινός τόπος απαιτήσεων, που θα επηρεάσουν θετικά την αξιολόγησή σου σε μία συνέντευξη εργασίας:
  1. Πρέπει να ξέρεις για τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ενδιαφέρεσαι να εργαστείς. Ακόμα κι αν πρόκειται να δώσεις μια συνέντευξη για μία θέση σερβιτόρου, είναι πολύ θετικό στοιχείο να ξέρεις την αγορά και τον ανταγωνισμό, διότι έτσι δείχνεις ότι μπορείς να βοηθήσεις την επιχείρηση να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.
  2. Πρέπει να έχεις καλή επικοινωνία. Ακόμα και αν δεν πρόκειται να δουλέψεις στις δημόσιες σχέσεις, η γραπτή και η προφορική επικοινωνία είναι απαραίτητη για την καλή συνεργασία με τον εργοδότη σου και τους συναδέλφους σου ή την εξυπηρέτηση των πελατών.
  3. Πρέπει να έχεις ομαδικό πνεύμα. Η ικανότητα ένταξης σε μία ομάδα, το πνεύμα και τους στόχους της ή ακόμα και η ικανότητα να διαχειρίζεσαι τους άλλους σε μια ομαδική εργασία, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων μιας επιχείρησης.
  4. Πρέπει να έχεις διαπραγματευτική ικανότητα και πειθώ. Η ικανότητα αυτή πηγάζει από την κατανόηση των άλλων, ώστε να μπορείς μετά να συμφωνείς μαζί τους και να καταλήγεις σε ένα κοινό σημείο. Η σύγκλιση σε κοινούς τόπους, είτε με τον εργοδότη σου, είτε με οποιονδήποτε άλλο στην εργασία σου, είναι σημαντικός παράγοντας θετικής συνεισφοράς στην επιχείρηση που εργάζεσαι.
  5. Πρέπει να μπορείς να επιλύεις προβλήματα. Θα χρειαστεί να περιγράψεις το πως θα αντιδρούσες στην περίπτωση που θα πρόκυπτε ένα πρόβλημα. Να εξηγήσεις αναλυτικά τη διαδικασία που θα χρησιμοποιήσεις για την επίλυσή του και μην ξεχνάς ότι επίλυση προβλημάτων ξεκινά από την κατανόησή τους και άρα από την ικανότητα να βλέπεις ένα θέμα από πολλές πλευρές.
  6. Πρέπει να έχεις ηγετικές ικανότητες. Μπορεί να μην προσλαμβάνουν μάνατζερ, αλλά πάντοτε ο υποψήφιος εργαζόμενος αξιολογείται και ως προς αυτή την περίπτωση: να μπορεί να κινητοποιεί τους άλλους, να μπορεί να αναθέτει καθήκοντα και να δίνει εντολές.
  7. Πρέπει να έχεις οργανωτικές ικανότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείς να βάζεις προτεραιότητες, να δουλεύεις αποδοτικά και να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου. Επίσης θα πρέπει να μπορείς να το αναδείξεις αυτό στους εργοδότες σου, το πως δηλαδή αποφασίζεις τι έχει σημασία και τι όχι.
  8. Πρέπει να διακρίνεσαι για την επιμονή σου και για την εσωτερική σου παρακίνηση. Οι εργοδότες θέλουν να έχουν ανθρώπους που επιτυγχάνουν το στόχο τους, όπως και να ‘χει. Δείξε τους ότι έχεις αρκετούς λόγους μέσα σου, που θα σε κάνουν να επιτύχεις στη δουλειά σου, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
  9. Πρέπει να μπορείς να δουλεύεις σε συνθήκες πίεσης. Δηλαδή να μην τα χάνεις σε μία κρίση και να μην αγχώνεσαι και εξουθενώνεσαι.
  10. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Στην εργασία πρέπει να ισορροπείς ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία. Να έχεις τόση αυτοπεποίθηση, που να την εμπνέεις στους άλλους, όχι να τους φοβίζεις.
Spiral

Σχόλια