Επιχειρηματικές ιδέες: κατοικίες τρισδιάστατης εκτύπωσης!

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες ελλιπούς στέγασης. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να αντιμετωπίσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός New Story σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρία ICON, που ανέπτυξαν μία λύση που βασίζεται σε τρισδιάστατη εκτύπωση σπιτιού, χωρίς τη χρήση τσιμέντου. Το σπίτι αυτό είναι εύκολο να αναπαραχθεί και εκτυπώνεται μέσα σε 12-24 ώρες.

Καθώς η ιδέα για εκτυπώσιμα σπίτια δεν είναι καινούργια, αυτό που αποτέλεσε πρόκληση για τους κατασκευαστές ήταν η ελκυστικότητα του σπιτιού, σε αντίθεση με τα υφιστάμενα. Η ICON μπορεί τώρα να κατασκευάσει σπίτια των 100 περίπου τετραγωνικών μέτρων, υψηλής αισθητικής, για 10.000$, ένα κόστος που αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον στα 4.000$ για κάθε σπίτι.

Αυτή τη στιγμή η New Story εργάζεται πάνω στην δημιουργία της πρώτης κοινότητας εκτυπώσιμων σπιτιών, αποτελούμενη από 100 κατοικίες, στο Ελ Σαλβαδόρ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, ενώ επιθυμία του Οργανισμού είναι το project να αναπαραχθεί και από άλλους οργανισμούς.

Να μια φοβερή προοπτική για την επίλυση του οικιστικού προβλήματος μέσω μιας γρήγορης, ποιοτικής και φθηνής εφαρμογής: της τρισδιάστατης εκτύπωσης!

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για την καινοτομία της την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του 2018.

Spiral

Σχόλια