Τώρα τα κουνούπια καταπολεμούνται από τον... εαυτό τους!

Το γεγονός ότι τα κουνούπια αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι γνωστό. Εκατομμύρια θάνατοι προκαλούνται κάθε χρόνο, από τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών όπως η Ελονοσία ή ο Δάγκειος Πυρετός. Για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος, η εταιρία BBDO Bangkok, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ανέπτυξε μία νέα μέθοδο καταπολέμησης των κουνουπιών: Τα Nano Shoes!

Τα Nano Shoes αποτελούνται από το βιολογικό σκεύασμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών BTI. Το BTI είναι ένα βακτήριο, που χρησιμοποιείται πολλά χρόνια με επιτυχία. Η ικανότητά του έγκειται στο γεγονός, ότι αναστέλλει την δυνατότητα των προνυμφών να εξελιχθούν σε ενήλικα κουνούπια και έτσι, δεν αποκτούν ποτέ την ικανότητα να πετάξουν και να τσιμπήσουν τον άνθρωπο. To σκεύασμα αυτό τοποθετείται στις περιοχές αναπαραγωγής των κουνουπιών (στάσιμα νερά). Όμως η ικανότητα των ανθρώπων να προσεγγίσουν όλες αυτές τις περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δαπανηρό. Η καινοτομία των Nano Shoes είναι ότι μετατρέπουν τα κουνούπια σε εχθρούς του… είδους τους!

Η ιδέα της BBDO Bangkok έγκειται στον τρόπο με τον οποίο διασπείρει το σκεύασμα στις εστίες των κουνουπιών. Το BTI τοποθετείται σε κοινές «παγίδες» κουνουπιών, όπου τα κουνούπια πατούν με τα πόδια τους το σκεύασμα (για αυτό και “Nano Shoes”) και στη συνέχεια το μεταφέρουν στις εστίες αναπαραγωγής τους. Εκεί το σκεύασμα, μέσω των «λερωμένων» ποδιών των κουνουπιών, έρχεται σε επαφή με τις προνύμφες, αναστέλλοντας την εξέλιξή τους.

Η επιχειρηματική ιδέα των Nano Shoes, διακρίθηκε παγκοσμίως για την πρωτοτυπία της την 3η εβδομάδα του Απριλίου του 2018.

Spiral

Σχόλια