10 κορυφαίες επιχειρηματικές συμβουλές.


  1. Να είσαι παθιασμένος σε ό,τι κάνεις. Δεν είναι απαραίτητο να αγαπάς ό,τι κάνεις. Είναι απαραίτητο όμως να είσαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό.
  2. Ξεκίνα την επιχείρησή σου όντας υπάλληλος ακόμα. Μία επιχείρηση δεν δίνει λεφτά με το καλημέρα. Το να κρατήσεις τη δουλειά σου για ένα διάστημα σημαίνει λεφτά στην τσέπη σου.
  3. Μην επιχειρείς μόνο σου. Δημιούργησε συνέργιες. Ένας φίλος, ένας συγγενής ή (ακόμα καλύτερα) κάποιος μέντοράς σου, μπορούν να συμπληρώσουν σημαντικά τις ικανότητές σου.
  4. Βρες πρώτα τους πελάτες σου. Μην περιμένεις να ξεκινήσεις για να κάνεις πελάτες. Βρες τους από πριν και προετοίμασέ τους.
  5. Γράψε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Ο βασικός λόγος αποτυχίας των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη σωστού επιχειρηματικού σχεδιασμού. Μη φυγοπονείς. Βρες τις ευκαιρίες και τις απειλές για την επιχείρησή σου και προετοιμάσου.
  6. Κάνε την έρευνά σου. Μπορεί να έχεις κάνει αρκετή έρευνα στο επιχειρηματικό σου σχέδιο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν σταματά με την έναρξη της επιχείρησης. Η έρευνα πρέπει να συνεχίζεται και κατά τη λειτουργία της.
  7. Ζήτα επαγγελματική βοήθεια. Ξεκινώντας μια επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι έγινες ειδικός. Αν δεν είσαι ειδικός, βρες κάποιον.
  8. Βρες τα λεφτά που χρειάζεσαι. Αναζήτα επενδυτές και χρηματοδότες. Ψάξε για εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, όπως το crowdfunding.
  9. Γίνε επαγγελματίας. Χτίσε το επαγγελματικό σου προφίλ. Το ότι είσαι σωστός στη δουλειά σου, δεν σημαίνει ότι φαίνεται κιόλας. Φρόντισε να φαίνεται.
  10. Να είσαι πάντα επιμελής με τις νομικές και φορολογικές σου υποχρεώσεις. Ξέρεις γιατί!
Spiral

Σχόλια