Σοβαρή υλική υστέρηση για 1 στους 5 Έλληνες…

Υπερτριπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου και συνολικά το δεύτερο υψηλότερο στην Ένωση των 28 κρατών- μελών είναι το ποσοστό των Ελλήνων, που αντιμετωπίζουν σοβαρή υλική υστέρηση, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Eurostat.

Ως «σοβαρή υλική υστέρηση» θεωρείται η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ παράλληλα δεν έχουν τη δυνατότητα για τουλάχιστον 4 από τα ακόλουθα: 1. Οικιακή θέρμανση. 2. Κάλυψη απροσδόκητων εξόδων. 3. Κατανάλωση κρέατος (ή ψαριού). 4. Διακοπές μίας ημέρας μακριά από το σπίτι τους. 5. Τηλεόραση. 6. Πλυντήριο. 7. Αυτοκίνητο. 8. Τηλέφωνο.

Στην Ε.Ε. περίπου 33 εκατομμύρια (ποσοστό 6,7% του πληθυσμού), αντιμετωπίζει σοβαρή υλική υστέρηση. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 21,1%, όντας 2η στην κατάταξη, ύστερα από εκείνη της Βουλγαρίας, όπου σχεδόν 1 στους 3 (30%) αντιμετωπίζουν σοβαρή υλική υστέρηση. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται επίσης στη Ρουμανία (19,4%) και την Ουγγαρία (14,5%), ενώ τα χαμηλότερα παρατηρούνται στο Λουξεμβούργο (1,6%), τη Φινλανδία (2%) και την Ολλανδία (2,6%).

Spiral

Σχόλια