Η καινοτομία στο επίκεντρο της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας από τους Δελφούς.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Κυριακή, το 3ο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών (Delphi Economic Forum). Το συνέδριο που διάρκεσε 4 μέρες, φιλοξένησε 250 και πλέον διεθνείς προσωπικότητες, που συζήτησαν 41 θέματα παγκόσμιου, ευρωπαϊκού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Στην κορύφωση του συνεδρίου, χθες, τελευταία μέρα του, αναδείχθηκε από τους ομιλητές η σημασία της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, βάση της οποίας είναι η καινοτομία, η έρευνα και ανάπτυξη, η προσαρμοστικότητα στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η απόρριψη των ελληνικών παραδοσιακών αγκυλώσεων, όπως είναι η ελληνική νοοτροπία και η εγχώρια υπερφορολόγηση σε μισθούς και επιχειρήσεις.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πολλές ομιλίες και συζητήσεις σε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος όπως οι προοπτικές της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, οι προκλήσεις της τεχνολογίας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η σημασία της ελευθερίας του λόγου και του τύπου, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή μετάβαση, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, η ψηφιακή στρατηγική της Ελλάδας, η συμβολή της γεωργίας και του τουρισμού στην ανάπτυξη κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του.

Spiral

Σχόλια