Με την πλάτη στον τοίχο τα ψηφιακά νομίσματα!

Πολλαπλές επιθέσεις δέχεται ο κλάδος των ψηφιακών νομισμάτων (ή κρυπτονομίσματα), αφού κατηγορούνται ανοικτά πλέον, ως μέσα που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, βοηθούν στη φοροδιαφυγή, χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και βοηθούν στη διακίνηση των ναρκωτικών!

Πριν από λίγες μόνο ημέρες ήταν, που o ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα μέσω της ανωνυμία της οποίας προσφέρουν, «ευθύνονται ακόμη και για θανάτους, με αρκετά άμεσο τρόπο».

Τώρα ο Mark Carney, ο Διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, στρέφει τα πυρά του ενάντια στον κλάδο, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα να υιοθετηθούν κανόνες, σε ανάλογο πλαίσιο με αυτό που ρυθμίζει και το υπόλοιπο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Η επισήμανσή του ήρθε να προστεθεί στις φωνές ειδικών της αγοράς και αξιωματούχων ρυθμιστικών αρχών, που ζητούν ρύθμιση μίας αγοράς, η αξία της οποίας έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 438 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι (λίγο ή πολύ) αναγνωρίζουν τις προοπτικές και τη χρησιμότητα της τεχνολογίας blockchain, στην οποία στηρίζονται τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, αλλά πλέον είναι αμετάκλητη ανάγκη να τεθεί ένα πιο αυστηρό πλαίσιο ελέγχου.

Spiral

Σχόλια