Η καινοτομία δεν είναι μόνο δικαίωμα των επιχειρήσεων.

H ProxyAddress είναι μία καινοτόμα φιλανθρωπική οργάνωση που αντιμάχεται ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των άστεγων: την αδυναμία τους να δηλώσουν μία διεύθυνση κατοικίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να γίνουν δέκτες στοιχειωδών προνομίων, όπως το να έχουν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τυχόν πληρωμές ή επιδόματα, να δέχονται την αλληλογραφία τους, ακόμα και για να βρουν δουλειά.

Ο Chris Hildrey, ένας αρχιτέκτονας από τη Μεγάλη Βρετανία, δημιούργησε την οργάνωση αυτή σε συνεργασία με το Arts Council England για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος των αστέγων. Στόχος της εταιρίας είναι η αξιοποίηση 500.000 διευθύνσεων ακατοίκητων κατοικιών στη χώρα για αυτό το σκοπό. Ο αριθμός αυτός των διαθέσιμων κατοικιών, σε σχέση με το γεγονός ότι η κάθε διεύθυνση, δεν αποτελεί από μόνη της περιουσία του ιδιοκτήτη της κατοικίας που της αντιστοιχεί, η ProxyAddress παρέχει το δικαίωμα χρήσης αυτών των διαθέσιμων διευθύνσεων στους άστεγους.

Έτσι, δουλειά της επιχείρησης είναι να αντιστοιχεί κάθε άστεγο με μία διεύθυνση. Οι εργασίες της διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή των Δήμων, ώστε να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με τις κατοικίες που είναι άδειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εφαρμογή αυτής της καινοτόμας ιδέας από την ProxyAddress έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και παρέχει πραγματικές και χρήσιμες υπηρεσίες στους άστεγους. Δεν θα μπορούσε άραγε να γίνει και κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;

Spiral

Σχόλια