Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα οι σερβιτόροι είναι... ρομπότ!

Έχουμε ξαναγράψει (βλ. εδώ) για την ολοένα αυξανόμενη εισβολή των ρομπότ στις διαδικασίες των επιχειρήσεων, αλλά τα πράγματα φαίνονται να εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς!

Το μέλλον είναι σήμερα για μία νέα επιχείρηση στο Silicon Valey την “Bear Robotics”, που έχει φτιάξει ένα ρομπότ, με την ικανότητα να εργάζεται αντί σερβιτόρου στα εστιατόρια!

To ρομπότ χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες αυτόματης πλοήγησης στο χώρο, αποφεύγοντας ανθρώπους και αντικείμενα.

Ιδρυτής της εταιρίας είναι o John Ha, ο οποίος εργαζόταν για 6 χρόνια στην Google ως μηχανικός, προτού επενδύσει σε ένα κορεάτικο εστιατόριο. Γρήγορα κατάλαβε ότι η εξυπηρέτηση των πελατών ήταν μία δαπανηρή εργασία και οδηγήθηκε έτσι στη δημιουργία του πρωτότυπου ρομπότ με το όνομα «Penny”. Το ρομπότ είναι σαφώς πιο αποδοτικό από τον άνθρωπο, αφού μπορεί να εργάζεται όλη την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και μάλιστα, χωρίς να πληρώνεται!

Εφόσον ετοιμαστεί το φαγητό, ο μάγειρας καλεί το ρομπότ μέσω μίας εφαρμογής και αυτό μεταφέρει αμέσως το φαγητό στο κατάλληλο τραπέζι. Καθώς το ρομπότ πηγαινοέρχεται στην κουζίνα με τα πιάτα, ο μάνατζερ του καταστήματος μπορεί να φροντίζει για την ικανοποίηση των πελατών του.

Σημειώνεται ότι ο ρομπότ δεν έχει χέρια και οι πελάτες θα πρέπει να παίρνουν τα πιάτα μόνοι τους από το «δίσκο» του.

Η Bear Robotics σχεδιάζει όχι μόνο την πραγματοποίηση πωλήσεων, αλλά κι ενοικιάσεων του ρομπότ – σερβιτόρου, ώστε να καταστεί πιο προσιτή η χρήση του.

Όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα μειώνεται κόστος παραγωγής στη σύγχρονη εποχή και μπορούμε να καταλάβουμε, πόσο κοντά είναι το επάγγελμα του σερβιτόρου να αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ρομπότ. Καλό ή όχι, το μέλλον είναι τώρα!

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα διακρίθηκε παγκοσμίως για την πρωτοτυπία της την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου του 2018.

Spiral

Σχόλια