5 εύκολοι τρόποι για να προσελκύσετε κόσμο στην εταιρική σας ιστοσελίδα.

Κοινή συνισταμένη των προσδοκιών νέων και παλιών επιχειρηματιών είναι η προσέλκυση επισκεπτών στις εταιρικές τους ιστοσελίδες. Πως μπορεί όμως μία ιστοσελίδα να προσελκύσει κόσμο; Να μερικές συμβουλές που προέκυψαν από σχετική μας έρευνα:
  • Βγείτε σωστά στις αναζητήσεις. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαπιστώσετε εάν οι λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιείτε στις μηχανές αναζήτησης είναι οι κατάλληλες. Χρησιμοποιήστε εργαλεία, όπως το Google AdWords, για καλύτερο εντοπισμό λέξεων κλειδιών. Μπείτε στη θέση των πελατών και κατανοήστε τους. Διαμορφώστε σωστά και ολοκληρωμένα, όλες τις προσπάθειες SEO, επάνω σε σωστές λέξεις κλειδιά και σύμφωνα με τις οδηγίες της Google. Και μην ξεχνάτε να είστε παρόν σε άλλες σελίδες, που μπορεί να σας αναζητήσουν οι πιθανοί πελάτες σας: social media, καταλόγους επιχειρήσεων κλπ. Εγκαταστήστε ένα πρωτόκολλο ασφάλειας, ώστε να γίνει πιο φιλική η ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης.
  • Ανεβάστε ποιοτικό περιεχόμενο. Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες είναι η ποιότητα στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα blog, ώστε να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο στο εταιρικό σας site. Προσπαθήστε όμως να χρησιμοποιήσετε και κάποιες μεθόδους, ώστε να αναπτύξετε σχέσεις με τους πελάτες σας και να τους διατηρήσετε εκεί (προσφορές, κίνητρα διασύνδεσης κλπ.). Αναζητήστε μέσα από τον ανταγωνισμό σας, θέματα που μπορεί να απασχολούν τους πελάτες σας και εστιάστε σ’ αυτά.
  • Φέρτε κόσμο μέσω του eMail μάρκετινγκ. Μεγάλης σημασίας μέθοδος προσέλκυσης κίνησης στον ιστότοπό σας είναι η αποστολή eMail. Μέσω της αποστολής ενός χρήσιμου eMail μπορείτε να φέρετε κόσμο στη σελίδα σας και να τον κρατήσετε. Προσοχή όμως να μη «διαβαστείτε» ως spam. Στέλνετε μόνο σε διευθύνσεις που οι ιδιοκτήτες τους έχουν συμφωνήσει για αυτό, είτε μέσω της εγγραφής τους στις λίστες ενημερώσεων σας, είτε με την έμμεση αποδοχή τους (μέσω εμπορικών καταλόγων, επαγγελματικών καρτών και γνωριμιών). Καλό είναι να χρησιμοποιείτε πάντοτε επαγγελματικά εργαλεία αποστολής eMail όπως το GetResponse ή το MailChimp.
  • Κρατείστε τα social media στο κέντρο. Αν δεν έχετε συνδέσει την επιχείρησή σας και την ιστοσελίδα της με 2 ή 3 social media, τότε σίγουρα χάνετε μία πολύ σημαντική πηγή επισκεπτών. Τα social media είναι χρήσιμα για την πληροφόρηση των πελατών σας και τη διατήρηση των σχέσεών σας με αυτούς, ενώ μπορούν να αυξήσουν τη κίνηση στην εταιρική σας ιστοσελίδα έως 80%. Είναι όμως πολύ σημαντικό, από τη στιγμή που αρχίζετε να χρησιμοποιείτε τα social media να μην σταματήσετε ποτέ. Υπάρχουν άλλωστε και σχετικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν σ’ αυτό, όπως το Sprinklr ή το Hootsuite.
  • Προσελκύστε κόσμο offline. Καλό το ίντερνετ, αλλά μην υποτιμάτε και τη δραστηριότητα εκτός αυτού. Καλέστε κόσμο στην ιστοσελίδα σας μέσω των προσωπικών σας επαφών, των επαγγελματικών σας καρτών, των διαφημίσεών σας, του καταστήματός σας, των συσκευασιών σας, ή μέσω εμπορικών καταλόγων, εκθέσεων, πινακίδων κ.ά.
Ακολουθώντας τις παραπάνω 5 συμβουλές μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Φτάνει αυτό; Όχι! Τώρα πρέπει ο ιστότοπός σας να ανταποκριθεί στην διατηρησιμότητα των επισκεπτών, μετά στη μετατροπή τους σε πελάτες και τέλος στη μετατροπή τους σε επαναληπτικούς πελάτες.

Spiral

Σχόλια