10 χρώματα που αυξάνουν τις πωλήσεις και γιατί.

Οι άνθρωποι του μάρκετινγκ και οι γραφίστες ξέρουν πολύ καλά ότι οι τα χρώματα παίζουν βασικό ρόλο στην επιτυχία στη διαφήμιση.

Συγκεκριμένα χρώματα έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν τα συναισθήματα των καταναλωτών και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο σχεδιασμό των λογοτύπων και στις διαφημίσεις.

Παρακάτω, παρουσιάζονται 10 χρώματα που αυξάνουν τις πωλήσεις, παράλληλα με τα ιδιαίτερα συναισθήματα που διεγείρουν:
  1. Κόκκινο. Το κόκκινο είναι το χρώμα της ισχύος. Τραβά την προσοχή των ανθρώπων και την κρατά, γι’ αυτό και είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στο μάρκετινγκ. Απλά, μην το παρακάνεις!
  2. Μπλε. Όταν θέλεις να προκαλείς την εμπιστοσύνη και την ηρεμία, το μπλε είναι το χρώμα που χρειάζεσαι. Συνδύασε το μπλε με χρώματα επευφημίας για καλύτερα αποτελέσματα.
  3. Ροζ. Προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή νέων γυναικών; Δεν υπάρχει καλύτερο χρώμα από το Ροζ. Είναι διασκεδαστικό και απολύτως κοριτσίστικο!
  4. Κίτρινο. Το κίτρινο είναι ένα πολύ δυνατό χρώμα, αλλά επίσης είναι και επικίνδυνο. Χρησιμοποίησε το κίτρινο χρώμα για να κατευθύνεις την προσοχή του κοινού και να του δείξεις ότι έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου.
  5. Πράσινο. Το πράσινο είναι ένα χρώμα πολλαπλών χρήσεων. Είναι ζεστό και ενθαρρυντικό, ενώ δίνει στους καταναλωτές και μία αίσθηση απόλαυσης. Δείχνει υγεία, φιλικότητα στο περιβάλλον και καλή θέληση. Το πράσινο είναι το χρώμα του χρήματος και δημιουργεί την αίσθηση του πλούτου.
  6. Βυσσινί. Το βυσσινί είναι βασιλικό χρώμα και είναι ιδανικό για να προσδίδει κομψότητα και κύρος στο υλικό του μάρκετινγκ.
  7. Χρυσό. Το χρυσό προσδίδει επίσης κομψότητα και κύρος, αλλά προσθέτει και μία αίσθηση ισχύος, που το βυσσινί δεν μπορεί να το κάνει. Σε συνδυασμό με το βυσσινί ή με το πράσινο, είναι ένα πολύ ισχυρό χρώμα που συμβολίζει την υγεία και την ευγενή καταγωγή.
  8. Πορτοκαλί. Το πορτοκαλί σημαίνει ενέργεια. Έχει την ιδιότητα να τραβάει την προσοχή, είναι διασκεδαστικό και ήρεμο και κάνει τους πελάτες να νοιώθουν σαν να διαπραγματεύονται με μία μεγάλη εταιρία.
  9. Καφέ. Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα, γνωστό ως χρώμα της άνεσης, που δίνει μία αίσθηση χαλαρότητας στους πελάτες.
  10. Μαύρο. Το μαύρο είναι επίσης ένα χρώμα πολλαπλών ιδιοτήτων. Μπορεί να είναι μοντέρνο ή παραδοσιακό, να ενθουσιάζει ή να χαλαρώνει. Χρησιμοποιείται κυρίως για να δημιουργεί αντιθέσεις, ενώ συχνά προσθέτει μία δραματικότητα στη διάθεση που θέλεις να δημιουργήσεις.Spiral

Σχόλια