10 επαναστατικές τεχνολογίες για το 2018 (2ο μέρος).

Το MIT δημοσιεύει κάθε χρόνο τις 10 πιο επαναστατικές τεχνολογίες. Τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη διαδοθεί ευρέως, αν και προβλέπεται ότι θα το κάνουν μέσα στο 2018. Σε χθεσινή μας ανάρτηση αναδείξαμε τις οι 5 από αυτές. Σήμερα αναδεικνύουμε τις υπόλοιπες 5:
  1. Καύση φυσικού αερίου με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μία νέα τεχνολογία που δεσμεύει, εύκολα και φθηνά, όλο το διοξείδιο του άνθρακα από την καύση του φυσικού αερίου! Τη στιγμή που το 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη, προέρχεται από την καύση του φυσικού αερίου, γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντική είναι αυτή η καινοτομία, για την επίλυση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού προβλήματος.
  2. Ακουστικά – μεταφραστές. Τα ακουστικά – μεταφραστές της Google παρέχουν σε πραγματικό χρόνο μετάφραση σε πολλές γλώσσες. Ο ένας μιλά στο μικρόφωνο κι ο άλλος ακούει από τα ακουστικά τη σχετική μετάφραση. Συνδέονται με smart phones και καταργούν τα εμπόδια στην επικοινωνία, σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλέον περιβάλλον.
  3. Απόλυτη μυστικότητα online. Είναι ένα εργαλείο, που κάνει δυνατές τις ψηφιακές συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψεις κάποια προσωπική πληροφορία, όπως π.χ. να μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι πάνω από 18 ετών, χωρίς την ημερομηνία γέννησης, ή να αποδείξεις ότι έχεις τα απαραίτητα χρήματα στο λογαριασμό σου για να κάνεις μία συναλλαγή, χωρίς να αποκαλύψεις το υπόλοιπο του λογαριασμού σου. Αυτό το κρυπτογραφικό εργαλείο ασφαλίζει 100% κάθε πληροφορία για τις συναλλαγές σου από οποιοδήποτε «κλέφτη», ένα πρόβλημα που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις στο διαδίκτυο.
  4. Γενετική πρόβλεψη του μέλλοντος. Με τη ραγδαία ανάπτυξη της έρευνας στη γενετική, οι επιστήμονες μπορούν πλέον να προβλέψουν τις ασθένειες που πρόκειται να προσβάλλουν έναν άνθρωπο (π.χ. καρκίνο του στήθους, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικές κ.ά.) και κατά αυτόν τον τρόπο, να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά του, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες προσβολής του.
  5. Κβαντικά υλικά ψήγματα. Με τη χρήση των κβαντικών υπολογιστών είναι πλέον υπαρκτή η δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα μοναδικό μόριο από κάποιο υλικό. Τα κατάφερε η IBM και αυτή είναι μόνο η αρχή! Καταφέρνοντας οι επιστήμονες να παράγουν στο εργαστήριο μοναδικά μόρια, μπορούν πλέον να παραχθούν πιο αποτελεσματικά φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής, ηλεκτρολύτες για μπαταρίες, ακόμα και μείγματα που θα μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε υγρό καύσιμο!

Spiral

Σχόλια