Το Facebook οδηγεί στο κλείσιμο τη Little Things!

H Little Things, μία πολύ δημοφιλής ιστοσελίδα lifestyle, ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να κλείσει, μετά τις αλλαγές που έκανε το Facebook στον αλγόριθμο τροφοδοσίας των αναρτήσεων, οδηγώντας στην ανεργία τους 100 υπαλλήλους της.

Η Little Things εστίασε τη λειτουργία της στην παροχή «καλών» ειδήσεων και βίντεο. Από το 2014 που ιδρύθηκε, προσέλκυσε 12 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook!

Όμως σύμφωνα με την εταιρία, οι αλλαγές που έκανε το Facebook ήταν καταστροφικές, αφού μείωσαν κατά 75% τις επισκέψεις στη σελίδα της και χτύπησαν βίαια τα έσοδά της.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στις αναρτήσεις από φίλους και οικογένεια και να μειώσει τις τροφοδοσίες από άλλους εκδότες.

Μάλιστα η εταιρία βρισκόταν ήδη πολύ κοντά στη πώλησή της σε επενδυτές, συμφωνία όμως που διακόπηκε απότομα, εξαιτίας των αλλαγών που έκανε το Facebook.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα θα συνεχίσει να ενημερώνεται για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η απόφαση να κλείσει είναι οριστική.

Spiral

Σχόλια