Τώρα η ανακύκλωση... πληρώνεται!

H ασύστολη κατανάλωση, η σπατάλη των φυσικών πόρων και το μέγεθος των απορριμάτων του σύγχρονου πολιτισμού, είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να μετατραπεί σε λύση, αφού ολοένα και περισσότερες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες λαμβάνονται, ώστε να αναστείλουν τις δυσάρεστες συνέπειες στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και αναμορφώνοντας την καταναλωτική τους συμπεριφορά.

Η RecycleToCoin είναι μία νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά σε μία blockchain εφαρμογή, που ανταμείβει την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και κονσερβών με διάφορες χρηματικές ή μη παροχές.

Έχοντας κανείς εγκαταστήσει την εφαρμογή της RecycleToCoin στο κινητό του μπορεί να απορρίψει τις συσκευασίες του σε συγκεκριμένα εμπορικά καταστήματα, όπου σκανάροντας έναν QR κωδικό, η ανακύκλωσή του μετατρέπεται σε ένα από τα παρακάτω: Bitcoin, eGift card ή δωρεά στην Plastic Bank, για την καταπολέμηση της φτώχειας και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η επιχειρηματική ιδέα της RecycleToCoin διακρίθηκε για την καινοτομία της, ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, τις πρώτες μέρες του φετινού Φεβρουαρίου (2018).

Spiral

Σχόλια