Σύγχρονα διαγνωστικά εργαλεία απόδοσης ιστοσελίδων.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία για την αποδοτικότητα των εταιρικών ιστοσελίδων. Βασικός παράγοντας στην απόδοση μιας ιστοσελίδας είναι η τεχνική επάρκεια.

Η τεχνική επάρκεια μιας ιστοσελίδας συνίσταται από την προσβασιμότητα, τη συμβατότητα, τη λειτουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO).

Πολλές εταιρίες έχουν δημιουργήσει διάφορα εργαλεία για την αξιολόγηση των προαναφερόμενων παραγόντων. Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν:
  • Google Search Console. Πρόκειται για μία δωρεά υπηρεσία της Google που σου επιτρέπει να παρακολουθείς και να βελτιώνεις την παρουσία της ιστοσελίδας σου στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.
  • Google’s Mobile Friendly Test. Άλλη μία δωρεάν υπηρεσία της Google, μέσω της οποίας μπορείς να αξιολογήσεις τη συμβατότητα της ιστοσελίδας σου με τις συσκευές smartphone και tamblet.
  • Google’s PageSpeed Insights. Το συγκεκριμένο εργαλείο μετρά την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σου στο ίντερνετ και σου δίνει τις σχετικές κατευθύνσεις, ώστε να τη βελτιώσεις.
  • Yslow. To εργαλείο αυτό αναλύει την ιστοσελίδα σου και καταδεικνύει για ποιο λόγο είναι αργή, βάσει των κανόνων αποδοτικότητας της Yahoo.
  • SSL Shopper Checker. Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να αξιολογήσετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας, αναφορικά με τη χρήση του πρωτόκολλου SSL.
  • Αξιολόγηση Ιστότοπου της Spiral. Το καινοτόμο αυτό εργαλείο της Spiral είναι ένα ολιστικό εργαλείο αξιολόγησης, που περιλαμβάνει εκτός από τις παραπάνω μετρήσεις (που αφορούν στην τεχνική επάρκεια ενός ιστότοπου), όλες τις απαραίτητες αξιολογήσεις αναφορικά με το περιεχόμενο του ιστότοπου, καθώς επίσης και αναφορικά με το μάρκετινγκ.
Spiral

Σχόλια