Τώρα οι κυψέλες μπαίνουν στο... σπίτι!

Η σπουδαία αυτή επιχειρηματική ιδέα έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πραγματικά εντυπωσιάζει. Τώρα η μελισσοκομία έρχεται σπίτι!

Καθώς ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται συνεχώς σε παγκόσμια κλίμακα, νέοι τρόποι μελισσοκομίας αναζητούνται, ώστε να αναστραφεί το φαινόμενο. Με αυτή την αφορμή, η εταιρία BEEcostystem δημιούργησε μία καινοτόμα κυψέλη, κατάλληλη να τοποθετηθεί σε εσωτερικούς ή και σε εξωτερικούς τοίχους, κάνοντας τη μελισσοκομία μία... αστική δραστηριότητα!

Η κυψέλη αυτή έχει σχήμα εξαγώνου και συνίσταται από ξύλο και γυαλί, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να βλέπει τη δραστηριότητα των μελισσών στο ενδιαίτημά τους. Οι μέλισσες μπορούν να μπαινοβγαίνουν στην κυψέλη τους όποτε το θελήσουν, μέσα από μία διάφανη σωλήνα που τις συνδέει με το εξωτερικό περιβάλλον. Η εταιρία έχει προβλέψει τη ανασφάλεια, που μπορεί να προκαλεί σε κάποιους η συμβίωση με ένα μεγάλο πληθυσμό μελισσιών και έχει κάνει την κατασκευή της 100% ασφαλή και κατάλληλη, ακόμα και για νέους μελισσοκόμους.

Η καινοτόμα αυτή κατασκευή, δε χρησιμεύει μόνο ως μέσο ανάπτυξης της μελισσοκομικής δραστηριότητας, αλλά και ως μέσο μάθησης και εξοικείωσης των ανθρώπων αναφορικά με το συναρπαστικό τρόπο ζωής των μελισσών.

Η επιχειρηματική ιδέα της BEEcosystem διακρίθηκε για την καινοτομία της την 3η εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2018.

Spiral

Σχόλια