Ενοικίαση μοτοσυκλετών με... Airbnb!

Για ανθρώπους που φαντάζονται τον εαυτό τους να καβαλάει τη μοτοσυκλέτα του στον ανοιχτό δρόμο μακριά από το σπίτι, αλλά χωρίς να πρέπει να αγοράσουν μηχανή οι ίδιοι ή να μεταφέρουν τη μηχανή τους σε ένα μακρινό ταξίδι, υπάρχει τώρα ένας νέος τρόπος να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Μια νέα επιχείρηση από το llinois, η Twisted Road, λειτουργεί ως Airbnb για μοτοσυκλέτες, προσφέροντας τη δυνατότητα να ενοικιάζονται οι μοτοσυκλέτες online, απευθείας μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μπορούν να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας τη μοτοσυκλέτα τους και οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές να κάνουν την αναζήτησή τους, διαλέγοντας τύπο μηχανής, περιοχή και τιμή. Οι οδηγοί βεβαίως, πρέπει να ανεβάσουν και το δίπλωμα οδήγησής τους, η εγκυρότητα του οποίου, ελέγχεται ηλεκτρονικά από την εταιρία. Οι ενοικιαστές μπορούν εξάλλου, να δουν τις εμπειρίες προηγούμενων οδηγών για κάθε μηχανή, έτσι ώστε να διαλέξουν τη μηχανή που τους ταιριάζει. Από τη στιγμή που ιδιοκτήτης και ενοικιαστής συμφωνήσουν, μπορούν να συναντηθούν για τη συναλλαγή.

Η εταιρία παρακρατεί το 30% του ενοικίου και τα υπόλοιπα ο ιδιοκτήτης.

Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο εύκολα από κάθε άποψη. Αλλά αν στη χώρα μας βρέθηκε τρόπος για να εφαρμοστούν οι συναλλαγές τύπου Airbnb στις κατοικίες, γιατί όχι και στα οχήματα ή και σε άλλους τομείς;

Η επιχειρηματική ιδέα της Twisted Road, διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, τη 2η εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2018.

Spiral

Σχόλια