8+2 συμβουλές για να προσεγγίσεις πελάτες μέσω e-mail.

Προσεγγίζεις υποψήφιους πελάτες μέσω e-mail; Να 8+2 πράγματα που πρέπει να κάνεις (ή να μην κάνεις):
  1. Το ιδανικό e-mail έχει συγκεκριμένο στόχο: ένα τηλέφωνο πρώτα και μία προσωπική επαφή μετά. Μην στέλνεις email χωρίς να έχεις θέσει το επόμενο βήμα που θέλεις να κάνεις. Π.χ. στέλνω ένα e-mail για να προετοιμάσω το έδαφος για ένα τηλεφώνημα.
  2. Ένα e-mail θα πρέπει να είναι προκλητικό και ελαφρώς εριστικό. Να δημιουργεί περιέργεια και ένταση.
  3. Ένα e-mail θα πρέπει να είναι προσωπικό. Να έχει στόχο τη δημιουργία μιας προσωπικής σχέσης. Π.χ. να αναφέρει το όνομα του πελάτη ή την εταιρία του.
  4. Ένα e-mail θα πρέπει να είναι χρήσιμο και εύκολο. Π.χ. να ζητά μία συνάντηση για μια συζήτηση επάνω σε ένα θέμα που απασχολεί τον πελάτη.
  5. Ο τίτλος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος και περιεκτικός. Να δίνει στον αναγνώστη με την πρώτη ματιά περί τίνος πρόκειται. Ποιος είναι ο σκοπός της επικοινωνίας. Π.χ. "Συνάντηση στις 25/2 - Spiral".
  6. Ένα e-mail θα πρέπει να είναι σύντομο: 2-3 προτάσεις. Καλό είναι οι προτάσεις να συνοδεύονται με bullets (κουκκίδες λίστας). Η πρώτη και η τελευταία πρόταση να είναι οι πιο ουσιώδεις.
  7. Ένα e-mail θα πρέπει να έχει κύρος. Να κλείνει με όνομα και τίτλο του γράφοντος, εταιρική ιστοσελίδα, τηλέφωνο και όποιο άλλο στοιχείο θεωρείται ότι του δίνει κύρος. Να προτιμάς πάντοτε τα γράμματα και όχι τα λογότυπα.
  8. Μη χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα. Χρησιμοποίησέ τα μόνο σε περίπτωση που θέλεις να δώσεις έμφαση σε έναν τίτλο.

Και δύο αυτονόητες:
  1. Μην κάνεις ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη.
  2. Να είσαι πάντοτε συνεπής σε αυτό που γράφεις.
Spiral

Σχόλια