Τα 11 χειρότερα λάθη στην ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) είναι τα email που ανταλλάσσουμε καθημερινά, με πολλά από αυτά να παραμένουν αδιάβαστα επ' άπειρον. Ποια είναι όμως τα πιο συχνά λάθη, που οδηγούν τους παραλήπτες στο να μη διαβάζουν τα μηνύματα που τους στέλνουν; Το Inc. παρουσιάζει τα 11 χειρότερα λάθη, που μπορεί να κάνει κάποιος στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία:
 1. Λάθη σύνταξης και γραμματικής. Σας κάνουν να φαίνεστε ανίκανος και ερασιτέχνης. Ελέγξτε δυο φορές το κείμενό σας προτού στείλετε το email σας.
 2. Λάθος email σε λάθος άνθρωπο. Συχνά έχουν τραγικές συνέπειες. Μια δεύτερη ματιά στους παραλήπτες δεν βλάπτει!
 3. Πολλές κρυφές κοινοποιήσεις. Η κρυφή κοινοποίηση είναι μία λίγο ύπουλη μέθοδος και μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε διαγραφή από τη λίστα σας. Μην χρησιμοποιείτε συχνά την κρυφή κοινοποίηση.
 4. "Απάντηση σε όλους". Η άσκοπη απάντηση σε όλους κουράζει. Χρησιμοποιήστε την μόνον όταν όλοι οι παραλήπτες πρέπει να πάρουν την ίδια ακριβώς απάντηση.
 5. Σιωπή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε αρνητικά συναισθήματα είναι να μην απαντάτε. Απαντάτε.
 6. Γράφοντας "Για όποιον ενδιαφέρεται". Μηνύματα με τέτοιους τίτλους διαγράφονται με μιας!
 7. Όταν δεν αλλάζεις το θέμα. Αποτέλεσμα: πολλά emails στο γραμματοκιβώτιο με τον ίδιο τίτλο, γεγονός που μόνο σύγχυση επιφέρει. Αλλάξτε τους τίτλους των emails που λαμβάνετε, πριν τ' απαντήσετε ή τα προωθήσετε.
 8. Γράφοντας στο θέμα ότι είναι επείγον, χωρίς να είναι πραγματικά. Αν γράφετε συνέχεια ότι είναι επείγον, οι παραλήπτες σας στο τέλος θα σας αγνοούν. Μην γράφετε "επείγον" ή "απαντήστε άμεσα", γιατί μειώνετε τις πιθανότητες να σας απαντήσουν γενικώς.
 9. Μεγάλα emails. Κουράζουν, φοβίζουν και δεν διαβάζονται. Γράψτε μικρά και περιεκτικά emails.
 10. Email αργά τη νύχτα. Τα μηνύματα της νύχτας συχνά έχουν λάθη, ενώ δείχνουν και μια υπερβάλλουσα σημασία για τον αποστολέα, που μπορεί να μη συμμερίζεται ο παραλήπτης. Μην γράφετε μηνύματα βραδιάτικα.
 11. Συναισθηματικά email. Όσες φορές δεν αντισταθείς σε ένα συναισθηματικό μήνυμα, τόσες φορές θα το μετανιώσεις. Μην γράφετε συναισθηματικά μηνύματα.
Spiral

Σχόλια