Επιχειρηματικές ιδέες: Θεματικό πάρκο για το Ιταλικό φαγητό.

Τώρα οι λάτρεις του φαγητού έχουν ακόμα έναν προορισμό! Από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα λειτουργεί το FICO Eataly World στην Μπολόνια, ένα θεματικό πάρκο 100 στρεμμάτων, που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ξεναγηθούν σε διάφορους τομείς, από στάβλους και καλλιέργειες, έως κουζίνες και υπαίθρια ή στεγασμένα εστιατόρια. Το πάρκο (του οποίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη) είναι σχεδιασμένο ώστε να εισάγει τους επισκέπτες σε κάθε στάδιο της παραγωγής του φαγητού, ενώ θα περιλαμβάνει και περισσότερα από 200 ζώα και 2.000 φυτά.

Το πάρκο ανήκει κατά ένα μέρος στο Ιταλικό δημόσιο και κατά ένα μέρος στον ιδιωτικό τομέα, με 2.000 επιχειρήσεις να περιλαμβάνονται στην επικράτειά του. Η αειφορία αποτελεί το κύριο θέμα του, παράλληλα με άλλα θέματα, όπως η ανάκτηση υλικών, η επανάχρηση και η ηλιακή ενέργεια, ως βασικούς παράγοντες των σύγχρονων κατασκευών. Για να περιηγηθεί κανείς στο πάρκο θα διατίθενται τρίκυκλα ποδήλατα με καλάθι, από την Bianchi. Στην έκτασή του θα υπάρχουν από ελαιόδεντρα, έως καρπούζια, δημητριακά, βότανα και αμπέλια, καθώς και φάρμες με ζώα, όπως πρόβατα, γουρούνια, αγελάδες κ.ά. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί περί τα 40 εργαστήρια, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παίρνουν μέρος στην παραγωγή φαγητού, όπως αλευριού, ζυμαρικών, τυριών και κρασιού. Με πολλά και διάφορα μπαρ διαθέσιμα και ένα ξενοδοχείο θα αποτελεί από μόνο του έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα, διακρίθηκε παγκοσμίως για την πρωτοτυπία και την καινοτομία της την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2017.

Spiral

Σχόλια