Τώρα η υδροπονία μπαίνει στα… σπίτια!

Για τους κατοίκους των πόλεων η εξεύρεση χώρου για την καλλιέργεια λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών αποτελεί πάντοτε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Τώρα όμως, μία Αθηναϊκή εταιρεία, η CityCrop έχει δημιουργήσει μία έξυπνη λύση: χρησιμοποιώντας μία κάθετη μορφή υδροπονίας (δηλαδή το μεγάλωμα φυτών σε νερό και όχι σε χώμα), δίνει τη δυνατότητα στους αστικούς καλλιεργητές να μεγαλώσουν μία μεγάλη ποικιλία από φυτά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, χρησιμοποιώντας πολύ λίγο χώρο! Ο εν λόγω κάθετος κήπος είναι εξολοκλήρου ελεγχόμενος κλιματικά, χρησιμοποιώντας φωτισμό τύπου LED για γρήγορη ανάπτυξη και συνδέεται με μία ηλεκτρονική εφαρμογή (μέσω wifi), κάνοντας τη διαχείριση του κήπου από μακριά μία πολύ απλή υπόθεση.

Η εφαρμογή αυτή παρέχει πλήρη έλεγχο επί της φροντίδας των φυτών, επιτρέποντας το χρήστη να καθορίζει το πότισμα, την υγρασία, τη θερμοκρασία και το φωτισμό. Παράλληλα, η ίδια η κοινότητα των χρηστών της εφαρμογής μπορεί να παρέχει συμβουλές επίλυσης τυχόν προβλημάτων, που μπορεί να προκύπτουν στα φυτά, ενώ ένας γεωπόνος είναι πάντοτε διαθέσιμος για να διαγνώσει τυχόν ασθένειες επί των φυτών μέσω φωτογραφιών. Κάθε κήπος περιέχει δύο δίσκους με 12 φυτά ο καθένας, από βιολογικούς σπόρους.

H εμπορική διάθεση του προϊόντος αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο του 2017, παρέχοντας στους αστικούς καλλιεργητές νέες δυνατότητες για τη καλλιέργεια λαχανικών στα σπίτια τους.

Η καινοτόμα αυτή επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του 2017.

Spiral

Σχόλια