Επιχειρηματικές ιδέες: Το φουλάρι που προστατεύει τους χρήστες του από τη… γρίπη!

Οι τεχνολογίες και οι ποιότητες στα ενδύματα εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και έχουμε δει σχετικές επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στο παρελθόν, όπως τα εμπνευσμένα από τις πολικές αρκούδες υφάσματα.

Τώρα μία σουηδική κατασκευαστική, η Ultramare, έχει δημιουργήσει ένα φουλάρι που προστατεύει από τους μεταδιδόμενους μέσω αέρα ιούς της γρίπης.

Η βασική εργασία της Ultramare είναι να παράγει φίλτρα αέρος στα νοσοκομεία. Τον τελευταίο καιρό όμως, συνεργάστηκε με το δημιουργικό πρακτορείο Milk, με στόχο να αναπτύξει ένα φουλάρι που να περιλαμβάνει την τεχνολογία των φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να προστατεύσει τους χρήστες του από το να κολλήσουν τον ιό της γρίπης τους χειμερινούς μήνες. Οι χρήστες βάζουν το φουλάρι γύρω από το πρόσωπό τους, προστατεύοντας τη μύτη και τα μάτια. Το απλό μαύρο φουλάρι είναι αρκετά κομψό και μοντέρνο και σαφώς πιο ελκυστικό από τις άσπρες χάρτινες χειρουργικές μάσκες, που χρησιμοποιεί συνήθως ο κόσμος στην Κίνα και την Ιαπωνία, αλλά και σε πάρα πολλές άλλες χώρες.

Η αλλαγή από το νοσοκομειακό στυλ σε ένα πιο μοντέρνο τύπο αξεσουάρ προστασίας από τις επιμολύνσεις, υποδεικνύει μία λίγο άβολη, αλλά σοβαρή αλήθεια, ότι πρέπει να προστατεύουμε την υγεία μας όλες τις εποχές, τόσο έναντι των κινδύνων της μετάδοσης νόσων, όσο και έναντι της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Η επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική ιδέα, διακρίθηκε για την καινοτομία της, ως μία από τις δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο το Μάρτιο του 2017.

Spiral

Σχόλια