Επιχειρηματικές ιδέες: Η διαφημιστική πινακίδα που βήχει όταν καπνίζεις!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι το τσιγάρο σκοτώνει περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο. Παρότι όμως στην Ευρώπη έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών, η Apotek Hjartat, μία σουηδέζικη φαρμακευτική εταιρία, πραγματοποιεί μία πρωτότυπη καμπάνια για να βοηθήσει τους καπνιστές να πάρουν μία καλή απόφαση αυτό το χρόνο για την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η εταιρία τοποθέτησε στην πλατεία Odenplan της Στοκχόλμης, μία διαφημιστική πινακίδα με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός ανδρός. Όταν ο ενσωματωμένος ανιχνευτής καπνού αναγνωρίσει τον καπνό, τότε ο άνθρωπος της εικόνας «ζωντανεύει» και αρχίζει να βήχει έντονα. Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις των καπνιστών ποικίλουν, αν και συμφωνούν με τους μη καπνιστές ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι αρκετά καινοτόμα και εντυπωσιακή.

Τα τελευταία χρόνια οι φαρμακευτικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν, παρέχοντας θετικά μηνύματα για την υγεία στην κοινωνία. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή νέων ιδεών για αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μεγάλες και μικρές, όπως φαρμακεία και άλλες εταιρίες τροφίμων.

Η καινοτόμα αυτή ιδέα, διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2017.

Spiral

Σχόλια