5 στρατηγικές συμβουλές για ένα σύγχρονο μάρκετινγκ.

Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στην αγορά της χώρας μας καθιστώντας τις υπηρεσίες του μάρκετινγκ ακόμα πιο σημαντικές για όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο ως παράγοντα ανταγωνιστικότητας, αλλά και… βιωσιμότητας!

Να 5 από τις πιο χρήσιμες και ουσιαστικές στρατηγικές συμβουλές για το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας από τη SPIRAL business solutions:

1. Βελτιστοποίηση και προσβασιμότητα.
Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των smart phones και των tablets από τους χρήστες του διαδικτύου είναι γνωστή. Όλοι πλέον αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες οποιαδήποτε ώρα και από οποιοδήποτε μέρος. Και οι διαφημίσεις πλέον, τους βρίσκουν παντού. Για να μη χάσετε λοιπόν τους πελάτες σας από το επιθετικό μάρκετινγκ του διαδικτύου, αντιθέτως να τους αυξήσετε και να τους διατηρήσετε για πάντα, πρέπει οι ιστοσελίδες σας να είναι λειτουργικές και προσβάσιμες από όλες τις κινητές συσκευές. Σκεφτείτε ότι τα 3/4 των νέων παραδέχονται ότι δεν αφήνουν ποτέ το κινητό τους, ενώ την ίδια στιγμή και για το 2017 αναμένεται να διπλασιαστεί η καταναλωτική δαπάνη μέσω του ίντερνετ.

2. Εκλεπτίστε τη παρουσία σας στα social media.

Σήμερα δεν υπάρχει εταιρία χωρίς παρουσία στα social media. Ωστόσο, τα αποτελέσματα από αυτή τους την παρουσία δεν είναι πάντοτε τα επιθυμητά, καθώς διαφεύγει της προσοχής των εταιριών, ότι τα social media δεν είναι για να προβάλει κανείς τη δική του προσωπικότητα, αλλά κυρίως για την ανάπτυξη της συναισθηματικής δέσμευσης και της εμπιστοσύνης των πελατών στην εταιρία και τα προϊόντα της. Οτιδήποτε ποστάρετε στο Facebook ή το Tweeter, θα πρέπει να το κάνετε προσεκτικά και στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής μάρκετινγκ, όπου στόχος της θα είναι η ανταπόκριση του πελάτη με θετικές συμπεριφορές, που θα ενισχύουν το εταιρικό σας brand. Εξάλλου, είναι πολύ σημαντικό οι ιστοσελίδες σας να είναι πάντα ενημερωμένες, καθώς πλέον οι επισκέπτες έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και δεν συγχωρούν τέτοιες συμπεριφορές. Σε κάθε περίπτωση, επιδιώκετε να συνδεθείτε με τους πελάτες σας και να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες τους.

3. Το περιεχόμενο βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή.

Παρότι πολλές εταιρίες έχουν τεχνικά άρτιες και μοδάτες ιστοσελίδες, η σημασία του περιεχομένου βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή του ενδιαφέροντος των χρηστών του διαδικτύου. Θα πρέπει να είναι πρωτίστης σημασίας για κάθε επιχείρηση η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, έτσι ώστε τόσο οι υποψήφιοι, όσο και οι υφιστάμενοι πελάτες τους, να εμπιστεύονται την εταιρία και τα προϊόντα της όλο και περισσότερο. Και γιατί όχι; Να τη βλέπουν ως την πλέον ειδική επί του αντικειμένου των εργασιών της! Σημειώστε ότι ο βασικός παράγοντας στην άνοδο στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης είναι πάντοτε το περιεχόμενο, ενώ επισημαίνεται ότι το 80% των χρηστών του διαδικτύου, υποστηρίζουν ότι προτιμούν να ενημερώνονται από σελίδες ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, παρά από διαφημιστικά ad.

4. Βελτιώστε το SEO.

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παιγνίδι στα χέρια των ειδικών του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Σήμερα είναι πολύ σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στο οπτικό περιεχόμενο στις διαφημίσεις της ιστοσελίδας σας. Εικόνες, γραφικά και βίντεο είναι πολύ πιο προσελκυστικά από τα κείμενα και γι’ αυτό προτιμούνται όχι μόνο από τους ενδιαφερόμενους χρήστες, αλλά και από τις εταιρίες του διαδικτύου, ώστε να ανεβείτε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και τη σημασία των λέξεων – κλειδιών που χρησιμοποιείτε. Και κάτι ακόμα: οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προχωρούν πέρα από την πρώτη αρχική σελίδα, αν δεν βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει. Γι’ αυτό φροντίστε να το βρουν.

5. Η μάρκες πρέπει να γίνονται προσωπικές.


Τα social media, τα smart phones και όλη η σύγχρονη τεχνολογία στις επικοινωνίες έχουν δημιουργήσει μία νέα κοινότητα στο διαδίκτυο με αμέτρητες μεταξύ τους διαδράσεις. Όλο και περισσότερο οι χρήστες του διαδικτύου δίνουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα (Direct Marketing Association) τo 76% των καταναλωτών μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες εφόσον πιστεύουν ότι η εταιρία θα βελτιώσει την εξυπηρέτησή τους. Συλλέγοντας λοιπόν τις πληροφορίες που σας δίνουν οι υποψήφιοι ή υφιστάμενοι πελάτες σας (όπως π.χ. από παλαιότερες συναλλαγές, από φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκπτωτικά κουπόνια, newsletters κ.ά.), μπορείτε να διαμορφώσετε την εξυπηρέτησή σας, τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας επάνω στις δικές τους προσωπικές ανάγκες, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις ποικιλοτρόπως.

Κρατείστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας, σαν οδηγό και να είστε βέβαιοι ότι θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Spiral

Σχόλια