Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα τα λαχανικά συλλέγονται μέσα στα σουπερμάρκετ!

Το κορυφαίο Ολλανδικό σουπερμάρκετ Albert Heijn έχει δημιουργήσει το λεγόμενο «Βοήθησε τον Εαυτό σου» βοτανικό κήπο, επιτρέποντας τους πελάτες του να συλλέξουν τα λαχανικά που χρειάζονται, όσο πιο φρέσκα γίνεται!

Με τον τρόπο αυτό, η ήδη βραβευμένη Ολλανδική αλυσίδα σουπερμάρκετ, εισάγει μία νέα και εξαιρετικά καινοτόμα υπηρεσία, σε πολύ προσεκτικά σχεδιασμένους χώρους, όπου δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της, να μαζεύουν από ειδικά τελάρα με καλλιεργημένα φυτά, είτε ολόκληρα τα φυτά, είτε επιλεγμένα φύλλα. Τα φυτά αυτά, έχουν πρωτίστως καλλιεργηθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις εκτός του σουπερμάρκετ και μεταφέρονται εκεί, μόλις είναι έτοιμα για συγκομιδή. Η επιχείρηση δεν έχει αμελήσει και τη δυνατότητα των πελατών να πλένουν τα χέρια τους μετά τη συγκομιδή των φυτών, παρέχοντας και μία λεκάνη πλυσίματος!

Τα τελευταία χρόνια η αστική καλλιέργεια και κηπευτική βρίσκει όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους για να αξιοποιήσει χώρους, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε αχρηστία, δημιουργώντας έτσι, όλο και περισσότερες προοπτικές για την ανάπτυξή της.

Η επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική ιδέα, διακρίθηκε για την καινοτομία της παγκοσμίως, ως μία από τις καλύτερες ιδέες την 1η εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2017.

Spiral

Σχόλια