Να τα 5 καλύτερα σημεία για να καταρτιστείτε το 2017… Δωρεάν!

Αναζητείτε παρόχους δωρεάν κατάρτισης; Ή μήπως δε φανταστήκατε ποτέ ότι υπάρχουν; Να μερικά από τα πιο αξιόπιστα σημεία εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν!

1. Coursera

Παρακολουθήστε μαθήματα από Πανεπιστήμια όπως το Stanford, το Penn, το Duke και το Yale, χωρίς χρήματα σε μία πληθώρα θεματικών ενοτήτων, όπως η θετική ψυχολογία, το αποτελεσματικό μάνατζμεντ, η ασφάλεια ψηφιακής δημοκρατίας και μαθήματα πολιτικής ιστορίας.

2. Alison

Αν είστε υφιστάμενος ή εν δυνάμει επιχειρηματίας θα αγαπήσετε τη βρετανική πλατφόρμα κατάρτισης Alison, η οποία διαθέτει ένα τεράστιο πεδίο θεματικών ενοτήτων από μάνατζμεντ και λογιστική, έως προγραμματισμό Η/Υ και γιόγκα!

3. Academic Earth

Το πλεονέκτημα του Academic Earth είναι ότι δημιουργεί -με μεγάλη επιμέλεια- λίστες θεματικών ενοτήτων από πολύ ιδιαίτερα θέματα, όπως για παράδειγμα η λίστα «Love is in the air» (με κατάρτιση σε θέματα συναισθημάτων, αγάπης, ραντεβού, γάμου, σεξ κ.ά.), ή η λίστα «Money makes the world go round» (κατάρτιση σε θέματα χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικότητας και κοινωνιολογίας).

4. 99U

Το 99U είναι ένα είδος όπως το TED μόνο για επιχειρηματίες, εστιάζοντας σε θέματα δημιουργικότητας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Παραδείγματα από την πλατφόρμα αυτή είναι θέματα κατάρτισης όπως: «Γιατί η αϋπνία είναι χρυσός για τη δημιουργικότητα», ή «Πώς να μην χάνετε την αυτοπεποίθησή σας», ή «Πάολα Αντονέλι: Η απόρριψη είναι ένα σημάδι ότι είσαι σε κάτι νέο».

5. Udacity
Για πιο σοβαρούς φίλους της μάθησης, το Udacity, παρέχει εξειδικευμένες θεματικές από τη μαθηματική επιστήμη ή τους Η/Υ, όπως «Τα βασικά του Android», «Αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα» κλπ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα υποστηρίξετε ότι η εκπαίδευση είναι ακριβή, προσέξτε μην σας κατηγορήσουν για… φυγόπονους!

Spiral

Σχόλια