Επιχειρηματικές ιδέες: Έξυπνες κάλτσες για διαβητικούς προλαμβάνουν τη νοσηλεία!

Οι πληγές είναι οι συχνότερες αιτίες νοσηλείας για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, είτε τύπου 1, είτε τύπου 2. Καί οι δύο τύποι μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο και ερεθισμούς στα πόδια, ακόμα και ακρωτηριασμούς. Τώρα όμως οι κάλτσες της Siren Care για διαβητικούς, χρησιμοποιώντας έξυπνη τεχνολογία για υφάσματα, μπορούν να παρακολουθήσουν την θερμοκρασία του δέρματος στα πόδια και να προλάβουν ερεθισμούς, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε πληγές και επικίνδυνες μολύνσεις.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα από το ίδιο σημείο και στα δύο πόδια, οι κάλτσες αυτές μειώνουν την πιθανότητα λανθασμένων συναγερμών. Αν εντοπιστεί υψηλή θερμοκρασία, τότε μέσω ενός bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στέλνεται μία ειδοποίηση στην ειδική εφαρμογή στο smartphone του χρήστη.

Οι κάλτσες αυτές μπορούν πλυθούν και έχουν διάρκεια ζωής 6 μήνες. Οι ενσωματωμένες μπαταρίες διαρκούν όλη αυτή τη χρονική περίοδο, λειτουργώντας ουσιαστικά μόνο όταν πρέπει να στείλουν το μήνυμα ειδοποίησης. Όταν δεν συντρέχει λόγος, οι μπαταρίες απλώς βρίσκονται σε λειτουργία «ύπνωσης».

Προς το παρόν οι κάλτσες της Siren Care είναι στη φάση της προετοιμασίας για παραγωγή, η οποία σχεδιάζεται να τεθεί στο εμπόριο την ερχόμενη άνοιξη. Κάθε παραγγελία περιλαμβάνει 7 ζευγάρια κάλτσες, ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Είναι διαθέσιμες σε όλα τα νούμερα και κάθε πακέτο κοστίζει 120$.

Η πρωτότυπη αυτή επιχειρηματική ιδέα διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2016.

Spiral

Σχόλια