Τώρα τα καταστήματα λειτουργούν χωρίς προσωπικό!

Η Farmhouse Market από τη New Prague της Minnesota, των Η.Π.Α., είναι ένα μπακάλικο χωρίς προσωπικό, που παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να ψωνίζουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, διά μέσου μίας ειδικής κάρτας εγγραφής μέλους.

Όταν οι ιδρυτές της Farmhouse Market μεταφέρθηκαν από την πρωτεύουσα της Minnesota σε μία μικρότερη πόλη, αντιλήφθηκαν ότι αυτό που τους λείπει περισσότερο, ήταν η ποικιλία και διαθεσιμότητα υγιεινών προϊόντων. Τα περισσότερα τρόφιμα των Η.Π.Α. αποστέλνονται σε μεγάλες πόλεις, αφήνοντας μικρές πόλεις και χωριά χωρίς τα τοπικά προϊόντα τους. Έτσι, η Farmhouse Market βρήκε έναν τρόπο να μειώσει τα λειτουργικά κόστη σε καταστήματα μικρών πόλεων, καθιστώντας τη λειτουργία τους συμφέρουσα, περιορίζοντας σημαντικά τα έξοδα για προσωπικό, μέσω της αυτοματοποίησης της εξυπηρέτησης και της εγγραφής των πελατών ως μέλη.

Η εγγραφή των πελατών της κοστίζει 99$ για τον πρώτο χρόνο και 20$ για τα επόμενα έτη. Όλα τα μέλη υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, προτού παραλάβουν μία ειδική κάρτα εισόδου στο κατάστημα. Το κατάστημα καλύπτεται από κάμερες σε ολόκληρη την έκτασή του και οι πελάτες πληρώνουν μόνοι τους. Το κατάστημα παρέχει βιολογικά τρόφιμα, από τοπικούς παραγωγούς και αγρότες. Τα μη μέλη δεν μπορούν να ψωνίσουν από το κατάστημα, παρά μόνο για μερικές ώρες, μία φορά την εβδομάδα, όπου επιστρατεύεται το απαραίτητο προσωπικό.

Οι υπηρεσίες εγγραφής γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς, σε πολλές επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας μεγάλο εύρος υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η επιχειρηματική αυτή καινοτομία, διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2016.

Spiral

Σχόλια