Οι 10 κυρίαρχες επιχειρηματικές τάσεις για το 2017.

Σκέφτεστε να επιχειρήσετε στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν είστε σίγουροι για την επιχειρηματική σας ιδέα; Δείτε τις 10 κυρίαρχες επιχειρηματικές τάσεις για το 2017 σύμφωνα με το περιοδικό Inc.και εμπνευστείτε!

1. Εργαλεία για επιχειρηματίες χωρίς τεχνολογική κατάρτιση, για να φτιάξουν τεχνολογικά προϊόντα.

Η ανάγκη για τεχνολογική αναβάθμιση της επιχείρησης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στον επιχειρηματικό στίβο. Οι ειδικοί του χώρου κάνουν χρυσές δουλειές, ωστόσο νέες τεχνολογικές δυνατότητες εισάγονται στην αγορά, εκλαϊκεύοντας την τεχνολογία και κάνοντας προσιτή για κάθε κοινό νου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι CMS πλατφόρμες, όπως η WordPress.

2. Εργαλεία που βοηθούν στην βελτίωση του προσωπικού brand.

To προσωπικό branding μέσω διαδικτύου θα είναι το 2017 περισσότερο δημοφιλές από ποτέ. Οι επιχειρήσεις που παρέχουν σχετικά προϊόντα αυξάνονται ολοένα, καθιστώντας τον ανταγωνισμό πολύ σκληρό. Τα εργαλεία διαμόρφωσης του προσωπικού branding είναι εξαιρετικά χρήσιμα για μικρές επιχειρήσεις, όπου η προσωπικότητα του επιχειρηματία παίζει καταλυτικό ρόλο, μειώνοντας τον απευθείας ανταγωνισμό.

3. Εξ αποστάσεως κατάρτιση.

Η σύγχρονη γενιά αντιλαμβάνεται τη σημασία της διά βίου μάθησης και της συνεχούς ανάπτυξης των ικανοτήτων τους. Ακόμα περισσότερο, άτομα που εργάζονται από το σπίτι για επιχειρήσεις ή ακόμα και για τον εαυτό τους, η εξ αποστάσεως κατάρτιση αποτελεί πάντοτε ένα μέσο προόδου ανταγωνιστικότητας.

4. Οι επιχειρήσεις αγκαλιάζουν τη νέα γενιά.

Η νέες γενιές είναι πάντοτε στο επιχειρηματικό προσκήνιο ως αγορά στόχος. Οι γεννημένοι τη δεκαετία του 1990 και του 2000 αποτελούν πλέον τη σημαντικότερη αγορά στόχο, κάνοντας τις εταιρίες να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στην κάλυψη των αναγκών τους. Το 2017 θα είναι η χρονιά που η γενιά αυτή θα εισπράξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων.

5. Πολλές επιχειρήσεις προς πώληση.


Πολλές επιχειρήσεις αναμένεται να πωληθούν, ως αποτέλεσμα της γήρανσης των ιδιοκτητών τους. Στον αντίποδα, πολλές επιχειρήσεις θα αποκτηθούν από τη νέα γενιά και θα εκσυγχρονιστούν αναδιαμορφώνοντας τον ανταγωνισμό.

6. Προϊόντα που αναδεικνύουν τη θρεπτικότητα των τροφών.


Η νέα γενιά ενδιαφέρεται για την υγεία της και τη διατροφή της περισσότερο από κάθε άλλη γενιά του παρελθόντος. Με τον εθισμό της στην τεχνολογία, η γενιά αυτή αναζητά και χρησιμοποιεί εφαρμογές για να μετρήσει τη θρεπτικότητα των τροφών (σε βιταμίνες, θερμίδες κλπ.), έτσι ώστε να βελτιώσει την υγεία της. Μαζί με την ανάπτυξη της αγοράς της υγείας και του fitness, η ανάπτυξη εφαρμογών και λογισμικού ανίχνευσης της διατροφικής αξίας θεωρείται δεδομένη.

7. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η ποιότητα στην αγορά μέσω διαδικτύου βελτιώνεται συνέχεια. Ο κόσμος εξοικειώνεται κι αυτός με ταχείς ρυθμούς. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το 58% των αγοραστών θα προσέθεταν νέα προϊόντα στα καλάθια αγορών τους, προκειμένου να κερδίσουν δωρεάν αποστολή των προϊόντων στη διεύθυνσή τους. Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

8. Οι επιχειρήσεις θα εστιάσουν στη σύνδεση με τους πελάτες, παρά στην πώληση.

Όταν κοιτούμε τις μεγάλες – εδραιωμένες εταιρίες αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα είχανε καμία τύχη, εάν εστίαζαν στην άμεση πώληση και όχι στη σύνδεση με τους πελάτες τους. Η Uber είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρίας χωρίς υλικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά με ικανότητες να προσφέρει εύκολη μετακίνηση στους πελάτες της, μέσω της διασύνδεσής της μ’ αυτούς και της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης.

9. Ανάπτυξη ικανοτήτων και όχι διόρθωση αδυναμιών.

Το 2017 αναμένεται να δούμε μία μεταστροφή στην ανάπτυξη των ικανοτήτων της ηγεσίας. Αντί να εκπαιδεύουμε τον καθένα στις ίδιες ικανότητες και να περιμένουμε να γίνει καλύτερος, θα εκπαιδεύουμε ανθρώπους επάνω στις υφιστάμενες δεξιότητές τους. Σχετικές έρευνες δείχνουν ότι μετά την κατάρτιση, η παραγωγικότητα αυξάνεται κατά 21%, στην περίπτωση που το αντικείμενο εργασίας είναι αγαπητό. Έτσι αναμένεται οι επιχειρήσεις να επενδύσουν επάνω στις φυσικές ικανότητες των στελεχών τους.

10. Τα προϊόντα γίνονται πράσινα.

Η πράσινη ανάπτυξη φάνηκε ως μία φωτοβολίδα. Όμως δεν είναι! Η πράσινη επιχειρηματικότητα παραμένει στο προσκήνιο και ολοένα περισσότερες μεγάλες εταιρίες επενδύουν σ’ αυτήν. Ήδη, περισσότερα από 500 εκ. $ έχουν εξοικονομηθεί από τις πράσινες πρακτικές στις ΗΠΑ και αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα έτη.

Spiral

Σχόλια