3 βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος που αναδεικνύουν τον… ερασιτεχνισμό σας!

Αναρωτιέστε αν κάνετε κάτι που φαίνεται λάθος στους άλλους και δεν το καταλαβαίνετε; Η σημασία της γλώσσας του σώματος είναι πολύ σημαντική στην επικοινωνία, καθώς ο τρόπος που κινείστε στο χώρο, συχνά λέει περισσότερα από ότι τα λόγια σας.

Δείτε 3 βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος που κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται όχι και τόσο επαγγελματίες. Ύστερα, παρατηρείστε τη δική σας γλώσσα του σώματος, για να δείτε τι κάνετε εσείς λάθος.

1. Κακή οπτική επαφή.

Γενικά οι γυναίκες διαθέτουν ευρύτερη περιφερειακή όραση από ότι οι άνδρες. Αυτό τις επιτρέπει να βλέπουν τους άλλους από την κορφή ως τα νύχια, χωρίς να κινήσουν το κεφάλι τους. Ένας άντρας, με τη φτωχότερη περιφερειακή του όραση, πρέπει να κινεί το κεφάλι του όταν θέλει να δει κάποιον στο σύνολό του. Αυτό όμως θεωρείται αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που θέλετε να δείτε κάποιον σε όλη του την εμφάνιση, να είστε σίγουροι ότι έχετε αντίληψη για τις κινήσεις του κεφαλιού σας.

2. Δεν προσέχετε.

Ακόμα και όταν για μια στιγμή χάνετε την προσοχή σας από αυτόν που μιλάει, αυτό πραγματικά είναι αντιεπαγγελματικό. Χαρακτηριστικές ενδείξεις απροσεξίας είναι επίσης και κάποιες μικρές κινήσεις όπως είναι το κούνημα των ποδιών ή το ανασήκωμα των ώμων. Όταν το σώμα σας δείχνει πως ψάχνει για κάτι ενδιαφέρον, απασχολούμενο με κάτι ασήμαντο, ή όταν τα μάτια σας φαίνονται κενά και βαριεστημένα, θα πρέπει να ξέρετε ότι το μήνυμα που στέλνετε «φωναχτά» και ξεκάθαρα είναι ότι δεν νοιάζεστε για αυτό που σας λένε.


3. Αδεξιότητα.


Έρευνες δείχνουν ότι οτιδήποτε κι αν νοιώθουμε, άσχετα αν είναι θετικό ή αρνητικό συναίσθημα, φαίνεται άμεσα στο σώμα μας. Αν για κάποιο λόγο αισθάνεστε πεσμένος, αδύναμος, ή εξαντλημένος, το σώμα σας θα το δείξει προτού καν το καταλάβετε. Την επόμενη φορά, υιοθετήστε μία στάση ισχύος, ώστε να αντιδράσετε στα συναισθήματα αυτά, καθώς όταν στέκεστε ευθυτενής, ή όταν πατάτε τα πόδια σας σταθερά και ανοικτά στο έδαφος, αισθάνεστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εκπέμπετε θετική ενέργεια.

Αποφύγετε αυτά τα 3 βασικά λάθη στη γλώσσα του σώματος, για να δείχνετε περισσότερο επαγγελματίας.

Spiral

Σχόλια