Τρισδιάστατοι εκτυπωτές φτιάχνουν κέικ που μοιάζουν με αυτούς που θα τα φάνε!

Στην εποχή της τρισδιάστατης εκτύπωσης, μία από τις πιο διασκεδαστικές εφαρμογές της είναι η χρήση αυτής της για την παραγωγή τροφίμων, που μοιάζουν σε... αυτούς που θα τα καταναλώσουν!

Η Kinneir Dufort χρησιμοποιεί πλέον τρισδιάστατους εκτυπωτές για να παράγει το απόλυτο προσωποποιημένο πρωινό - κέικ, με το πρόσωπο του καταναλωτή επάνω του.

Συνδυάζοντας συγκεκριμένες δυνατότητες ο εκτυπωτής ρίχνει τη ζύμη απευθείας επάνω σε ένα καυτό σκεύος, επιτρέποντας έτσι τη λεπτομερή αποτύπωση του ζητούμενου προσώπου στην επιφάνεια του κέικ. Τη ίδια στιγμή που η ζύμη ρίχνεται επάνω στο σκεύος αρχίζει και το απαραίτητο ψήσιμο, από το οποίο προκύπτει και η εναλλαγή των χρωμάτων επάνω στο κέικ, που επιτρέπουν την σωστή αποτύπωση του προσώπου.

Όλα ξεκινούν με την αποτύπωση των πορτρέτων των καταναλωτών μέσω μίας ψηφιακής κάμερας. Στη συνέχεια ένας επεξεργαστής εικόνων εξάγει τις απαραίτητες πληροφορίες και το ειδικό λογισμικό της Kinneir Dufort δίνει σχήμα στην εικόνα, η οποία παράγεται  σιγά - σιγά από τον εκτυπωτή, που ρίχνει το ζυμάρι. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος της "εκτυπωτικής" διαδικασίας, έτσι ώστε το κέικ να είναι νόστιμο, αλλά και να μοιάζει πραγματικά με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται.

Το σύστημα αυτό μπορεί να υιοθετηθεί από εστιατόρια, που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μία μοναδική, χιουμοριστική και ευχάριστη εμπειρία. Η κάμερα μπορεί να πάρει τη φωτογραφία του πελάτη κατά την άφιξή του στο εστιατόριο και στη συνέχεια να παράγει το κέικ στον ίδιο χρόνο που θα παρήγαγε οποιοδήποτε κέικ. Σε κάθε περίπτωση, οι σερβιτόροι δεν πρόκειται να μπερδέψουν τις παραγγελίες τους!

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα, διακρίθηκε ως μία από τις 10 πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές ευκαιρίες επιχειρηματικότητας το 2016.

Spiral

Σχόλια