12 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς στις συνεντεύξεις εργασίας

Υπάρχουν πολλές οδηγίες για τις συνεντεύξεις εργασίας από ειδικούς (συνήθεις ερωτήσεις, λάθη που πρέπει να αποφύγεις, πιθανές παγίδες κ.ά.).  Αν όμως ρωτούσαμε έναν υπεύθυνο προσλήψεων σε μια εταιρία τι θα έλεγε;

Να λοιπόν η απάντηση του Warren Myers μέσω σχετικής ερώτησης στο Quora:
 1. Eίναι πολύ ακριβή η διαδικασία της πρόσληψης. Κάνε μας να σε θέλουμε.
 2. Είναι πολύ ακριβή η διαδικασία της πρόσληψης. Πρέπει να σε κάνουμε να μας θέλεις.
 3. Το 95% των διαδικασιών προσλήψεων δεν έχει να κάνει τίποτε με τα προσόντα σας. Αν δεν ταιριάζει η κουλτούρα σας, δε θα προσληφθείτε.
 4. Eίναι πολύ ακριβή η διαδικασία της πρόσληψης, για αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την επιλογή του εκάστοτε υποψηφίου.
 5. Αν είσαι αγενής, δεν προσλαμβάνεσαι.
 6. Μην αργήσεις.
 7. Μίλα δυνατά, όταν μιλάς.
 8. Σκέψου δυνατά, όταν σε ρωτούν κάτι που δεν θα μπορούσες να ξέρεις από πριν (σε υποθετικές ερωτήσεις, που γίνονται για να αξιολογηθεί η κριτική σου ικανότητα).
 9. Οι εκκεντρικοί είναι κατά φαντασίαν οι καλύτεροι ή οι μοναδικοί που ταιριάζουν σε μία θέση εργασίας, για αυτό να έχεις ελεγχόμενη αυτοπεποίθηση κατά τη διαδικασία.
 10. Σε κανέναν δεν αρέσει να δίνει ή να παίρνει συνέντευξη. Μπορεί να είσαι νευρικός, αλλά έτσι είναι αυτός που σου παίρνει συνέντευξη.
 11. Αυτοί που παίρνουν την συνέντευξη δεν είναι τίποτε φοβερό, γι' αυτό ρώτα τους για το ρόλο τους στην επιχείρηση. Η περιέργεια είναι σημαντική.
 12. Εάν πιστεύουμε ότι μας κάνεις και πιστεύεις κι εσύ ότι ταιριάζεις στην επιχείρηση, θέλουμε να προχωρήσεις γρήγορα, να συμφωνήσεις, ή να διαπραγματευτείς για τη θέση εργασίας. 
Spiral

Σχόλια