Πώς ένα οικολογικό πρόβλημα, μετατρέπεται σε λύση

Καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες αποπλέουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, χιλιάδες σωσίβια συσσωρεύονται αποτελώντας ένα απροσδόκητο οικολογικό πρόβλημα. Να όμως που κάποιοι εθελοντές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη χώρα μας, βρήκαν τον τρόπο να μετατρέψουν το πρόβλημα σε λύση και να κάνουν το χειμώνα λίγο πιο ζεστό για αυτούς τους ανθρώπους.

Από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησαν, ότι ένας τεράστιος αριθμός από παρατημένα σωσίβια άρχισαν να συσσωρεύονται στις ακτές της Λέσβου, οι Δανοί εθελοντές Mads Damgaard Peterson και Anezka Sokol ενδιαφέρθηκαν για να βρουν ένα τρόπο να τα αξιοποιήσουν. Βλέποντας τους πρόσφυγες να κοιμούνται στο παγωμένο έδαφος σε πρόχειρες σκηνές και τέντες, φαντάστηκαν ότι τα φουσκωμένα με αφρό σωσίβια μπορούν να μετατραπούν σε ένα κατάλληλο, μονωτικό και άνετο υπόστρωμα. Έραψαν λοιπόν τρία από αυτά μεταξύ τους, για να διαπιστώσουν τελικά ότι η ιδέα τους έχει αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό, έδωσαν μία έξυπνη λύση στο πρόβλημα της προσωρινής διαβίωσης των ανθρώπων στα πρόχειρά τους καταλύματα, προστατεύοντας κατά το δυνατό την υγεία τους από τον κίνδυνο του κρύου.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε για την καινοτομία της ως μία από τις 10 καλύτερες ιδέες παγκοσμίως, κατά την τελευταία εβδομάδα του φετινού Ιανουαρίου.

Spiral

Σχόλια