Άλλη μία αρνητική διάκριση για τη χώρα μας!

Στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας που καταρτίζει το Heritage Foundation κατατάσσεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα η χώρα μας υποχώρησε το 2015 στην 138η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας γιατί, όπως σημειώνεται, «έχασε τον έλεγχο» στην οικονομική και νομισματική πολιτική.

Η θέση της Ελλάδας είναι ανάμεσα στο Μπαγκλαντές και τη Μοζαμβίκη, ενώ στην Ευρώπη κατατάσσεται επίσης στις τελευταίες θέσεις (41η).

Δυνατό σημείο της χώρας μας θεωρείται η ελευθερία των εμπορικών συναλλαγών, ενώ αδύνατα σημεία η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, η διαφθορά και η αποτελεσματικότητα των ρυθμιστικών αρχών. Η συνεχιζόμενη έλλειψη οικονομικής ελευθερίας έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την ανταγωνιστικότητά της και στην πολιτική αστάθεια, επισημαίνει το Heritage, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν τολμηρά βήματα για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να γίνει ελαστικότερη η αγορά εργασίας και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά.

Σημειώνεται ότι πρώτο στη σχετική λίστα έρχεται το Χονγκ Κονγκ, ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Ιρλανδία, η Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Spiral

Σχόλια