Η Ελληνική Οικονομία στην 4η θέση της παγκόσμιας οικονομικής... μιζέριας!

"O πληθωρισμός είναι μία ασθένεια που μπορεί καταστρέψει την κοινωνία", σύμφωνα με τον Milton Friedman, κάτοχο του πιο πρόσφατου βραβείου Νόμπελ Οικονομίας. Προσθέστε την αυξανόμενη ανεργία και έχετε ένα φυσικό μάλλον, παρά τεχνικό, αποτέλεσμα: τη μιζέρια. Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση, σύμφωνα με τον δείκτη Μιζέριας του Πρακτορείου Bloomerg 2016, είναι περισσότερο εμφανής στη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και φυσικά... την Ελλάδα!

Ο δείκτης Μιζέριας του Bloomberg είναι αποτέλεσμα μία απλής εξίσωσης: ποσοστό ανεργίας + αλλαγή στο δείκτη τιμών καταναλωτή = μιζέρια!

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική έρευνα του Bloomberg, ανάμεσα σε 63 χώρες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση των πιο μίζερων οικονομιών στον πλανήτη.


Η χώρα μας κατατάσσεται σε χειρότερη θέση από την εμπόλεμη Ουκρανία, την Τουρκία και την Βραζιλία, η οποία βιώνει την μεγαλύτερη ύφεση στη νεότερη ιστορία της, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Την πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά, καταλαμβάνει η Βενεζουέλα, με την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο να αντιμετωπίζει τριψήφιο ποσοστό υπερπληθωρισμού, πολύ υψηλή ανεργία και χρόνιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Spiral

Σχόλια