Οι 5 πιο δημοφιλείς επαγγελματικές ειδικότητες για το 2016

Τη στιγμή που ανεργία μαστίζει τη χώρα μας και η οικονομική κρίση φαίνεται να είναι πλέον μία παγκόσμια πιθανότητα για τα επόμενα χρόνια, ο εντοπισμός της επαγγελματικής γνώσης και εξειδίκευσης, που θα έχει την μεγαλύτερη ζήτηση από τους εργοδότες, αποτελεί πάντοτε ένα θέμα υψηλού ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους νέους, αλλά και για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Η παγκόσμια κοινότητα online εκπαίδευσης "Alison" δημοσίευσε πρόσφατα τις πιο δημοφιλείς επαγγελματικές ικανότητες για το 2016:


Τεχνολογία

Αν θέλετε να επανεκπαιδευτείτε σε κάτι, ή ξεκινάτε τώρα την εκπαίδευσή σας, ο τομέας της τεχνολογίας θα πρέπει να βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στην κορυφή των προτιμήσεών σας. Οποιαδήποτε επιλογή στις επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και τα μαθηματικά, είναι σωστή, καθώς οι απαιτήσεις για αυτές τις ειδικότητες αυξάνουν συνεχώς. Ακόμα και αν δεν είναι κοντά στο αντικείμενο της υφιστάμενης εκπαίδευσής σας, λάβετε υπόψη σας, ότι οι επιχειρήσεις αναζητούν όλο και περισσότερο μία βασική εκπαίδευση στα social media, ενώ η γνώση προγραμματισμού Η/Υ είναι επίσης επιθυμητές. Επιπλέον, η ανάλυση πληροφοριών είναι ακόμα ένας τομέας υψηλού ενδιαφέροντος για τις επιχειρήσεις.

Διαχείριση έργων

Μία ικανότητα που βρίσκεται πάντοτε ψηλά στις προτιμήσεις των επιχειρήσεων είναι να μπορεί κανείς να διαχειριστεί επαρκώς τον ίδιο του τον εαυτό, τη δουλειά του, καθώς και ομαδικές εργασίες.

Ομαδική εργασία

Η ικανότητα να εργαστεί κάποιος ως μέλος μίας ομάδας αποτελεί επίσης ένα επιθυμητό προσόν. Το να μπορούν οι άνθρωποι μιας επιχείρησης να έρθουν κοντά και να εργαστούν παράλληλα για ένα σκοπό, μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα και για αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις αναζητούν πάντοτε τέτοιους ανθρώπους, που μπορούν να συνεργάζονται με άλλους.

Επικοινωνία

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικές ιδέες, που όμως δεν μπορούν να τις επικοινωνήσουν αποτελεσματικά στους συνεργάτες τους ή τους πελάτες τους. Η ικανότητα να μπορεί κανείς να μεταφέρει τις ιδέες του, τις επιθυμίες του και το όραμά του μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να τον φέρει ένα βήμα κοντύτερα στην επιτυχία.

Ηγεσία

Η ικανότητα αυτοελέγχου, ή του ελέγχου άλλων ανθρώπων και εργασιών, ώστε να βελτιώνεται η απόδοση της επιχείρησης είναι ένα χάρισμα που οι περισσότεροι εργοδότες θα ήθελαν να έχουν οι υπάλληλοί τους. Η πρωτοβουλία, η σιγουριά και το όραμα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, που πρέπει να αναπτυχθούν με σκληρή δουλειά και πείσμα.

Spiral

Σχόλια