Έξυπνη τεχνολογία επιτρέπει ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες στα άνω άκρα να χειρίζονται smart phones

Λύση στο πρόβλημα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, αναφορικά με τη χρήση των smart phones, έρχεται να δώσει η εταιρία Komodo από τον Καναδά, η οποία έχει αναπτύξει μια μοναδική καινοτομία για αυτόν το σκοπό: την Komodo's Tecla.

H Komodo's Tecla είναι μία φορητή συσκευή που κάθε είδους ειδικό χειριστήριο, που χρησιμοποιείται από αυτούς τους ανθρώπους, με τις ταμπλέτες τους ή τα κινητά τους τηλέφωνα, είτε αυτά είναι Android, είτε iOS. Όταν ένας άνθρωπος έχει περιορισμένες κινητικές δυνατότητες στα επάνω μέρος του σώματος,  χρησιμοποιεί ειδικά χειριστήρια (όπως αυτά που λειτουργούν με το ανοιγοκλείσιμο των ματιών ή με άλλου είδους χειριστήρια για κινητά αμαξίδια), που τους επιτρέπουν να επικοινωνούν ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι συσκευές δεν συνδέονται απευθείας με έξυπνες συσκευές. Η Tecla ταιριάζει με όλα τα ειδικά χειριστήρια της αγοράς: κουμπιά, διακόπτες φυσήματος - ρουφήγματος, χειριστήρια κεφαλής, χειριστήρια αμαξιδίων κ.ά. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζουν βιβλία, να γράφουν μηνύματα, αλλά και να χρησιμοποιούν και κάθε είδους εφαρμογή. Η φορητή συσκευή περιλαμβάνει επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας ενός μήνα.

Η Komodo's Tecla διατίθεται στην τιμή των 349 δολαρίων Καναδά (245€), επιτρέποντας έτσι σε κάθε άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες τη χρήση smart phones και tablets.

Η καινοτόμα αυτή επιχειρηματική ιδέα αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες στον κόσμο τον φετινό Οκτώβριο.

Spiral

Σχόλια