Ένα εστιατόριο χωρίς προσωπικό.

H ευρύτατα διαδεδομένη επιχειρηματική ιδέα της εστίασης περνάει σε μία άλλη διάσταση: τώρα οι πελάτες θα μαγειρεύουν και θα σερβίρονται μόνοι τους! Το Foodsy είναι μία νέα επιχείρηση στο Άμστερνταμ που καταργεί το σέρβις. Αντιθέτως, οι πελάτες μαγειρεύουν, σερβίρουν και πληρώνουν από μόνοι τους!

Η επιχείρηση, που δημιουργήθηκε από το μάγειρα Edwin Sander, παρέχει όλα τα απαραίτητα υλικά για την προετοιμασία συγκεκριμένου μενού και συνταγών στους πελάτες. Αυτοί χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες συνταγές και κάποιες έτοιμες "βάσεις", μαγειρεύουν εύκολα για τον εαυτό τους, σε λιγότερο από 20 λεπτά. Εξάλλου, υπάρχουν και οδηγίες για το πώς μπορεί να σερβίρει κανείς μπύρα ή να φτιάξει τον καφέ του. Αφού τελειώσουν με το φαγητό τους οι πελάτες του εστιατορίου, μπορούν να προβούν στην πληρωμή χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή για iPad. Καθώς δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό, το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλότερες από τα κοινά εστιατόρια.

Βέβαια ένα εστιατόριο χωρίς προσωπικό είναι αδύνατο να υποκαταστήσει την ικανοποίηση που παίρνει κανείς από την ατομική εξυπηρέτηση, ωστόσο έχει νόημα για ανθρώπους που θέλουν γρήγορο, αλλά ποιοτικό και φτηνό φαγητό.

Η επιχειρηματική ιδέα του Foodsy διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του φετινού Νοεμβρίου.

Spiral

Σχόλια