Τώρα τα ποδήλατα μπαίνουν στο σπίτι!

Το πρόβλημα για την αποθήκευση των ποδηλάτων μέσα στο σπίτι, απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, καθώς λόγοι ασφαλείας αλλά και... συντροφικότητας "θέλουν" το δίτροχο φίλο κοντά στον ιδιοκτήτη του. Αν και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τη διακριτική στάθμευση των ποδηλάτων μέσα στο σπίτι με πρακτικές και εμφανίσιμες κρεμάστρες, ποτέ δεν σκέφτηκε κανείς να εντάξει τη στήριξη των ποδηλάτων στα  έπιπλα οικιακής χρήσης.

H Choll1 είναι μία νέα γραμμή καινοτόμων επίπλων, σχεδιασμένων από έναν μανιώδη ποδηλάτη, τον Manuel Rossel, που αποκαθιστά τον χαμένο χώρο από την αποθήκευση του ποδηλάτου στο σπίτι, καθώς τα ίδια τα έπιπλα αποτελούν σημείο στήριξης! Αντί να στηρίζουν τα ποδήλατα στο διάδρομο του σπιτιού, ή ακόμα χειρότερα, να τα αφήνουν έξω, οι χρήστες τους  πλέον μπορούν να τα τοποθετούν επάνω στις βιβλιοθήκες τους και τους καναπέδες τους, σε ειδικές βέβαια θέσεις. Τα έπιπλα διατηρούν μία καλαίσθητη μινιμαλιστική γραμμή, ακόμα και όταν τα ποδήλατα απουσιάζουν από το ντεκόρ! Έτσι, διατηρώντας την καλαισθησία και τη λειτουργικότητα, τα έπιπλα αυτά εξοικονομούν χώρο, εντάσσοντας με τον πιο φυσικό τρόπο το ποδήλατο στη διαρρύθμιση του σπιτιού, χωρίς κρεμάστρες και πρόχειρα στηρίγματα στους τοίχους. Με την πρόταση αυτή, το ποδήλατο εντάσσεται ακόμη
περισσότερο στην καθημερινότητα, μετατρέπεται σε μέρος της διακόσμησης και προκαλεί το άνοιγμα της συζήτησης για τη θέση που πρέπει να έχει στη ζωή των ανθρώπων.

Η σειρά επίπλων Choll1 είναι διαθέσιμη σε προσιτές τιμές μόνο στη Χιλή, αν και ο κατασκευαστής της ελπίζει να μπορέσει κάποια στιγμή να τη διαθέσει και διεθνώς.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα διακρίθηκε ως μία από της πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, το φετινό Νοέμβριο.

Spiral

Σχόλια