Τώρα οι μονάδες διαμονής ηλικιωμένων δέχονται και νέους!

Η καινοτομία αυτή έρχεται από την Ολλανδία και το Deventer, όπου ένα κέντρο διαμονής ηλικιωμένων (το Humanitas Residential and Care Centre) παρέχει φιλοξενία σε φοιτητές, ως αντάλλαγμα της καθημερινής τους ενασχόλησης με τους ενοίκους του. Με τον τρόπο αυτό, το Κέντρο φιλοξενεί 6 φοιτητές σε μόνιμη βάση, ενώ αυτοί παρέχουν 30 ώρες εθελοντικής εργασίας κάθε εβδομάδα.

Παρέχοντας μία λύση σε φτωχούς φοιτητές, που δεν μπορούν να καταβάλουν τα υψηλά ενοίκια της περιοχής, η συμφωνία αυτή φαίνεται να έχει αμοιβαία οφέλη καί για τις δύο πλευρές, ενώ παράλληλα, βελτιώνεται σημαντικά και η ποιότητα της ζωής των ενοίκων. Εξάλλου, καθώς η απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται άμεσα με τη μείωση της πνευματικής διαύγειας και με τη θνησιμότητα, το χτίσιμο σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει μία βαρύνουσα σημασία για τους ηλικιωμένους. Οι φοιτητές ουσιαστικά, κάνουν παρέα με τους ηλικιωμένους, δείχνοντάς τους τη χρήση του ίντερνετ, του email ή των social media και περνώντας έτσι το χρόνο τους δημιουργικά και ευχάριστα.

Το Humanitas δεν είναι το μόνο Κέντρο που έχει υιοθετήσει το μοντέλο της διάδρασης μεταξύ διαφορετικών γενεών, αλλά είναι το μόνο που σε αντάλλαγμα προσφέρει δωρεάν διαμονή.
Η ιδέα αυτή, διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του φετινού Οκτωβρίου.

Spiral

Σχόλια