Διαβάστε ένα βιβλίο 300 σελίδων σε 90 λεπτά με το text streaming

Καθώς το διαδίκτυο συνεχίζει να κατακτά όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσω των smart phones και των tablet, που έχουν κατακτλύσει την αγορά, δεν είναι καθόλου περίεργο να παρουσιάζονται νέες εφαρμογές, που στόχο έχουν να επιταχύνουν τη διάδοση της πληροφορίας. Ανάμεσά τους, διακρίνεται η Spritz, η οποία πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν γρηγορότερα όταν χρησιμοποιούν το σύστημα του "streaming", φτάνοντας μέχρι και τις 600 λέξεις το λεπτό!

Η επιχείρηση αφιέρωσε πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και τις δοκιμές του συστήματός, αυτό που ονομάζει ως "text streaming". Βασισμένη στη θεωρία ότι οι περισσότεροι αναγνώστες καθυστερούν σημαντικά την ανάγνωση, εξαιτίας των κινήσεων του ματιού που πρέπει να ακολουθεί τις γραμμές του κειμένου, η Spritz συμπιέζει ολόκληρα μυθιστορήματα μέσα σε ένα πλαίσιο πλάτους 300 μόλις pixel, όπου για κλάσμα δευτερολέπτου απαστράπτει η κάθε μία λέξη μετά την άλλη. Σύμφωνα με την εταιρία, η κάθε λέξη έχει ένα χαρακτηριστικό σημείο αναγνώρισης - ένα γράμμα το οποίο το μάτι πάει με τη μία στο παραδοσιακό κείμενο -  γύρω από το οποίο ευθυγραμμίζει όλες τις λέξεις της ακολουθίας του κειμένου.

Το σύστημα, που μπορεί να δοκιμάσει οποιοσδήποτε στην ιστοσελίδα της Spritz, προσφέρει διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με τις ικανότητες του αναγνώστη.

Αυτό είναι 250 λέξεις το λεπτό:


Αυτό 350 λέξεις το λεπτό:Και αυτό 500 λέξεις το λεπτό:Παρότι το σύστημα φαίνεται κουραστικό στην αρχή, αυτοί που έχουν εξασκηθεί στη χρήση του έχουν αυξήσει κατακόρυφα την απόδοσή τους. 

H Spritz έχει ήδη αναπτύξει τις υπηρεσίες της με μία σειρά από εφαρμογές για κάθε ανάγκη (υπολογιστές, smart phones ή tamblets), καθώς και με μία μεγάλη γκάμα συνεργασιών με μεγάλες και επώνυμες εταιρίες.

Η επιχειρηματική ιδέα αυτή διακρίθηκε ως μία από τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές και καινοτόμες ιδέες παγκοσμίως το 2014.

Spiral 

Σχόλια