Κοινωνική επιχείρηση παρέχει στους πρόσφυγες δωρεάν ποδήλατα και σεμινάρια επισκευής και συντήρησης

Το Λονδίνο έχει μία πλούσια ιστορία ως άσυλο προσφύγων και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να έχει, αφού η Μ. Βρετανία έχει αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχτεί, ως συνέπεια του υφιστάμενου προσφυγικού προβλήματος. Ωστόσο, η διαδικασία ένταξης του νεοεισερχόμενου στη χώρα πληθυσμού είναι αργή και κατά τη διάρκειά της οι πρόσφυγες δεν μπορούν να εργαστούν και επιπλέον τους δίνονται και 36 λίρες κάθε εβδομάδα και στέγη στα προάστια της πόλης. Καθώς η μετακίνηση στην πρωτεύουσα είναι απαγορευτική, αναφορικά με το κόστος της, δημιουργήθηκε το The Bike Project, μία κοινωνική επιχειρηματική πρωτοβουλία, που βοηθάει τους πρόσφυγες να αποκτήσουν μεταχειρισμένα ποδήλατα, ενώ παράλληλα τους παρέχει την απαραίτητη γνώση για να τα επισκευάζει.

Σχεδόν 27.500 ποδήλατα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, ενώ το κόστος μεταφοράς τους και αναζήτησης νέου κατόχου ανέρχεται στις 20 λίρες την εβδομάδα. Το The Bike Project είναι μία κοινότητα προσφύγων, μηχανικών και εθελοντών που επισκευάζουν μεταχειρισμένα ποδήλατα, τα οποία χαρίζονται από τους κατοίκους της πόλης. Επιπλέον, παρέχουν στους πρόσφυγες σχετικά μαθήματα για να μάθουν επισκευάζουν και να συντηρούν τα νέα τους ποδήλατα, ενώ πραγματοποιούν και ειδικά σεμινάρια μόνο για γυναίκες.

Η επιχείρηση δέχεται τακτικά δωρεές από παλιά ποδήλατα, ενώ διαθέτει και υπηρεσίες επιδιόρθωσης ποδηλάτων στο ευρύ κοινό, τα έσοδα των οποίων επανεπενδύονται στην επιχείρηση.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα, διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες ιδέες παγκοσμίως τη δεύτερη εβδομάδα του φετινού Σεπτεμβρίου.

Spiral

Σχόλια