7 πράγματα που δεν θα μάθεις σε καμία σχολή!

Το πανεπιστήμιο είναι καλό και χρήσιμο για τους ανθρώπους, τόσο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και των ικανοτήτων τους, όσο και των προοπτικών τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Υπάρχουν όμως 7 βασικά πράγματα που οι σπουδές δεν μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματική ζωή:
  1. Στο να βρεις δουλειά. Για να βρεις δουλειά θα πρέπει να απευθυνθείς στο δίκτυο των γνωριμιών σου, όχι μόνο σε αγγελίες. Οι περισσότερες καλές δουλειές βρίσκονται μέσω κάποιας σύστασης από φίλο ή συγγενή. Στείλε e-mails σε φίλους και γνωστούς, μπες στο LinkedIn και χρησιμοποίησε τις δυνατότητές του, πόσταρε στο Facebook, μίλα με κόσμο, φίλους και οικογένεια.
  2. Στο πώς να δίνεις συνεντεύξεις. Ψάξε στο Google τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που θέτονται σε συνεντεύξεις εργασίας, βρες τις κατάλληλες απαντήσεις και εξασκήσου με τη βοήθεια ενός καλού φίλου.
  3. Στο πώς να διαπραγματεύεσαι την αμοιβή σου. Πριν μιλήσεις με κάποιον υποψήφιο εργοδότη, μάθε για το ύψος των αμοιβών που δίνονται στην αγορά. Αν σε ρωτήσει, πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις μία σωστή απάντηση. Ρώτα γνωστούς, ψάξε στο google, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις, πριν συμφωνήσεις κάτι λάθος.
  4. Στο πώς να κάνεις συμμαχίες στη δουλειά. Στο πανεπιστήμιο μερικές φορές χρειάζεται να συνεργαστείς με άλλους φοιτητές, ωστόσο οι συνεργασίες αυτές είναι βραχυχρόνιες και δεν έχουν σημαντικές συνέπειες στο μέλλον. Στον πραγματικό κόσμο όμως, χρειάζεσαι πραγματικές συμμαχίες στην εργασία, ανθρώπους που θα σε υποστηρίξουν. Είναι πολύ σημαντικό, όταν ξεκινάς μία δουλειά να επενδύεις στις ανθρώπινες σχέσεις. Βρες ανθρώπους που ταιριάζεις μαζί τους, πιείτε έναν καφέ, συζητήστε και μάθε να ακούς χωρίς να κρίνεις. Έτσι, η ζωή σου θα είναι πιο εύκολη στο μέλλον.
  5. Στο πώς να ζητάς αύξηση. Να κάτι που δεν πρόκειται να στο διδάξει κανείς, αν και είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στην καριέρα σου. Πρέπει να μιλάς με τους άλλους, πρέπει να ξέρεις τι κάνουν και πώς. Να ξέρεις και να μπορείς να αναδεικνύεις τον τρόπο, που από την εργασία σου και από τη συνεργασία σου με τους συναδέλφους σου, προκύπτουν αξίες για την επιχείρηση. Κάνε μια πρόβα πριν μπεις στο γραφείο του αφεντικού σου και φρόντισε να είσαι σύντομος και άνετος.
  6. Στο τι να κάνεις όταν ή αν σε απολύσουν. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και όταν συμβαίνει είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Όσο καλός και αν είσαι, θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να το ζήσεις, καθώς είναι πολλοί συνδυαστικοί παράγοντες που οδηγούν μία επιχείρηση σε μία απόλυση. Νιώσε αυτό που είναι να νοιώσεις και τέλειωσέ το. Βρες γρήγορα την αυτοπεποίθησή σου. Πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν.
  7. Στο πώς να βρεις μία δουλειά που σου ταιριάζει. Όλοι λένε «ακολούθα την καρδιά σου», αλλά κανείς δε σου λέει πώς. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να βρεις μια δουλειά που θα σου αρέσει, έτσι ώστε να μην κουράζεσαι και να είσαι ευτυχισμένος.
Spiral

Σχόλια