Σουβέρ μετατρέπεται σε ανακλαστήρα φωτός για να κάνει ορατούς τους νυκτερινούς διαβάτες

Περπατώντας κανείς προς το σπίτι του, μισοζαλισμένος μετά από μία νυκτερινή έξοδο και κάποια ποτά, μπορεί να έχει μία εξαιρετικά επικίνδυνη πορεία, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν φωτίζονται επαρκώς. Μια πραγματικά καινοτόμα λύση σε αυτό το πρόβλημα, έδωσε η εταιρία Edward Snell από τη Νότια Αφρική, διαθέτοντας σουβέρ μίας χρήσης στους πελάτες της, που αντανακλούν το φως και που κάνουν τους νυκτερινούς διαβάτες περισσότερο ορατούς από τα αυτοκίνητα κατά 900%!

Το σουβέρ αυτό έχει σχεδιαστεί από τη διαφημιστική εταιρία Y&R για την τοπική εταιρία ποτών Edward Snell and Co Ltd, η οποία το προμηθεύει σε μπαρ του Johannesburg και του Cape Town. Το προϊόν αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρχικά ως ένα κοινό σουβέρ, ενώ στη συνέχεια μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα αυτοκόλλητο ανάκλασης του φωτός, όταν οι πελάτες φεύγουν περπατώντας για το σπίτι τους. Έτσι, φεύγοντας οι πελάτες του μπαρ, μπορούν αποκολλήσουν το κάτω μέρος του σουβέρ και να το κολλήσουν στο πέτο τους ή στην πλάτη τους, ώστε να είναι ορατοί από τα διερχόμενα οχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νότια Αφρική σκοτώνονται κάθε νύχτα 5 άνθρωποι που γυρίζουν περπατώντας στο σπίτι τους, ερχόμενοι από μπαρ και ταβέρνες, από αυτοκίνητα που δεν μπορούν να τους δουν.

Η ιδέα αυτή διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του φετινού Αυγούστου.

Σχόλια