Έξυπνη συσκευή προειδοποιεί τους ποδηλάτες για επερχόμενους κινδύνους στο δρόμο

Η Byxee είναι μία έξυπνη συσκευή που μπορεί να βοηθήσει τους ποδηλάτες να αποφύγουν τους απρόσμενους κινδύνους που παρουσιάζονται στην επιφάνεια του δρόμου, σκανάροντας μπροστά από το κινούμενο ποδήλατο και προειδοποιώντας για αυτούς.

H συσκευή προσαρμόζεται στο τιμόνι του ποδηλάτη και χρησιμοποιεί ένα σύστημα βιντεοσκόπησης μέσω του οποίου εντοπίζει τους κινδύνους του δρόμου, όπως λακκούβες, εμπόδια και μπαλώματα σε μήκος 25 μέτρων μπροστά από το ποδήλατο. Για να εντοπίσει η Byxee αυτούς τους κινδύνους, λαμβάνει υπόψη της τις σκιές και τις χρωματικές αντιθέσεις, που δημιουργούνται από τις διάφορες ανομοιομορφίες του δρόμου. Στη περίπτωση που εντοπίσει το σχετικό κίνδυνο, η συσκευή αναπαράγει μία ηχητική ειδοποίηση, για να προειδοποιήσει τον αναβάτη εγκαίρως, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να τον αποφύγει. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να αντιληφθεί κινδύνους, όπως ζώα, πεζούς, κινούμενους κινδύνους και πόρτες αυτοκινήτου που ανοίγουν, ενώ έχει παράλληλα την ικανότητα να αντιλαμβάνεται αν το ποδήλατο κινείται προς αποφυγή του κινδύνου και να αποφεύγει έτσι άσκοπες προειδοποιήσεις.

Η Byxee έχει διακριθεί ως μία από τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα του φετινού Ιουλίου και βρίσκεται σε διαδικασία crowdfunding στην Indiegogo, όπου διατίθεται στην τιμή των 139$.

Spiral

Σχόλια