Ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες των πλούσιων;

Σε τι διαφέρουν οι καθημερινές συνήθειες των πλούσιων από αυτές των κοινών ανθρώπων; Δείτε τι δείχνει η έρευνα του Inc.:

  • Διαβάζουν καθημερινά
Το 88% των πλούσιων ανθρώπων διαβάζουν καθημερινά τουλάχιστον για μισή ώρα, για να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο, σε αντιδιαστολή με ένα μόνο 2% των φτωχών ανθρώπων. Εξάλλου, το 86% από αυτούς υποστηρίζει ότι απολαμβάνει το διάβασμα.
  • Βλέπουν ελάχιστη τηλεόραση
Μόνο ένα 6% των πλούσιων βλέπει reality shows στην τηλεόραση, ενώ το 67% παρακολουθεί τηλεόραση για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα. Από την άλλη πλευρά το 78% των φτωχών βλέπει reality shows και μόνο ένα 23% βλέπει τηλεόραση για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα.
  • Προσέχουν την υγεία τους
Μόνο το 30% των πλούσιων καταναλώνουν περισσότερες από 300 θερμίδες την ημέρα σε fast food, όταν οι φτωχοί που καταναλώνουν περισσότερες από 300 θερμίδες την ημέρα σε fast food φτάνουν το 97%. Επιπλέον, το 76% των πλούσιων ασκείται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.
  • Έχουν λίστα με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις
81% των πλούσιων ανθρώπων χρησιμοποιούν λίστα για τις καθημερινές τους υποχρεώσεις, όταν μόνο 9% από τους φτωχούς κάνουν το ίδιο. 
  • Θέτουν στόχους
Το 80% των πλούσιων ανθρώπων θέτουν συγκεκριμένους στόχους, όταν μόνο το 12% από τους φτωχούς το κάνουν. Επί προσθέτως, περισσότεροι από το 80% πιστεύουν ότι η δια βίου μάθηση, η προσωπική βελτίωση και ο καλός τρόπος ζωής αυξάνουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της ζωής. Από την άλλη, μόνο το 5% των φτωχών συμφωνούν με τα παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνήθειες των πλουσίων, ενώ αναφέρονται και άλλες όπως: το καθημερινό περπάτημα, η ακρόαση ηχητικών βιβλίων εν ώρα συναντήσεων ή εργασίας, ή ακόμα και η δικτύωση με ομάδες ανθρώπων με συναφή ενδιαφέροντα.

Αν λοιπόν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε υιοθετώντας τις συνήθειες των πλουσίων. Ίσως είναι λίγο δύσκολο στην αρχή να κλείσετε την τηλεόραση ή το facebook, αλλά κάνοντάς το, ίσως κάνετε το πρώτο βήμα προς μία καλύτερη ζωή, όπου ο πλούτος που θα έχετε αποκομίσει θα είναι ίσως περισσότερος από απλά χρήματα.

Spiral

Σχόλια